Logotip del Consell Sènior de Premià de Mar |
L’alcaldable de la formació, Joan Ribet, i altres membres de la Crida es van reunir dimarts al vespre amb el President del Consell Sènior, Josep Aracil, i altres representants d’aquesta associació.
Crida Premianenca continua conformant el seu projecte de cara als comicis del 22 de maig. La formació independent de nova creació va celebrar dimarts al vespre una reunió amb membres del Consell Sènior per a contrastar opinions i visions de la situació actual de la Gent Gran a Premià de Mar.
D’una banda, els representants del Consell Sènior, amb Josep Aracil al capdavant, van traslladar als membres de Crida Premianenca la seva preocupació per les polítiques destinades a Gent Gran que l’actual govern municipal està duent a terme, a la vegada que van presentar les seves propostes – que presentaran també a la resta de formacions polítiques- de cara a l’acció de govern del proper ajuntament de Premià de Mar.
Per part dels membres de Crida Premianenca, la persona que encarregada del programa de Gent Gran de la formació, i l’alcaldable Joan Ribet, van traslladar l’agraïment i l’interès que han mostrat els membres del Consell Sènior cap a la nova formació política, alhora que els van garantir que les polítiques que es definiran al programa electoral de la Crida aniran més enllà de propostes exclusivament assistencialistes, i que prendran una gran importància les polítiques dirigides a la participació dels més grans en les grans decisions del consistori.
D’aquesta manera, els membres de Crida Premianenca es van mostrar convençuts que cal superar les polítiques de gent gran fins ara basades en “refrigeris i balls al pavelló” per acontentar la tercera edat, i es van mostrar disposats a dibuixar polítiques de participació que aprofitin el potencial i l’experiència de la ciutadania de manera intergeneracional.
En aquesta direcció, la Crida es va comprometre a proposar i defensar amb fermesa la creació d’un consell de la gent gran i a vincular les seves decisions als ens dels òrgans de govern “institucionals” per a garantir un contacte directe amb la ciutadania d’edat avançada.
Finalment, els membres de Crida Premianenca van mostrar el seu interès en potenciar projectes pilot com són la creació de xarxes socials intergeneracionals o bancs del temps on hi puguin interactuar el jovent i els sèniors, convençuts que aquestes són iniciatives que garanteixen una societat democràtica i cohesionada.
Crida Premianenca inicia així una roda de contactes amb les principals entitats de la població d’àmbits diversos, amb l’objectiu de valorar quines són les prioritats del teixit associatiu de la nostra població i prendre en consideració algunes de les aportacions recollides per a ser incloses al programa electoral de la formació.
Crida Premianenca, 7 d’abril de 2011
Solidaritat Catalana per la Independència també som joves i no ens amaguem de dir que som INDEPENDENTISTES i que anem a les eleccions locals fent pinya forta amb els amics de Reagrupament i que ens ho podieu haver dit abans i aniriem ben junts, no?
Mateu, respecto la teva opinió, tot i que penso que aquesta qüestió és de debat intern de les organitzacions que comentes. Traslladar el tema al blog no crec que tingui gaire sentit, i encara menys en aquesta notícia.
En tot cas, normalment (no sempre), la diversitat electoral afavoreix aquest sistema "democràtic" en què ens trobem. Així que salut i bona sort! 😉