Participa

Animeu-vos i participeu amb Crida Premianenca!

Ja arribem al final de la segona legislatura de Crida Premianenca com a formació amb representació a l’Ajuntament de Premià de Mar. El nostre és un projecte que arriba precedit per diverses experiències al carrer, als moviments socials i al teixit associatiu local. Crida neix fa 8 anys amb el caliu de la represa i de la transformació de molts espais de reivindicació: des del 15M fins al moviment sobiranista, des de l’esquerra independentista fins a l’aparició de noves manifestacions del municipalisme i de la política alternativa.

Sense deixar el carrer, ni les activitats que conformen la vida local, el passat 2011 la gent de Crida Premianenca va entrar a l’Ajuntament amb dues regidories, amb el mandat de revitalitzar la dinàmica al ple del consistori. La feina va ser reconeguda per la població, i en les darreres eleccions municipals el maig de 2015 vam duplicar la representació, obtenint les quatre regidories actuals. A hores d’ara, som la segona força política de Premià de Mar -la primera a l’esquerra- i un punt de referència estable entre les reivindicacions del carrer i la seva defensa al ple municipal.

Crida Premianenca no és un partit polític en el sentit convencional de l’expressió. La nostra candidatura funciona com un moviment de caràcter sociopolític que ultrapassa els límits habituals dels partits i s’articula amb base a la realitat local de la vila. Som conscients, però, que participem d’un espai més ampli que transcendeix l’àmbit local. Per aquest motiu, la nostra formació es denomina Crida Premianenca-Poble Actiu i es relaciona amb les candidatures municipals alternatives de divers signe, participant en els debats i en els temes d’interès en l’àmbit comarcal i nacional.

Justament per no ser un ‘partit’ amb unes estructures tancades, Crida impulsa formes de participació obertes (assemblees mensuals, jornades obertes, actes públics) que requereixen de la participació de més gent i que, al mateix temps, han de ser útils per mantenir la connexió amb l’entorn més proper (l’electorat) i el conjunt de la ciutadania. Crida Premianenca, doncs, manté oberts els seus canals de comunicació al llarg de l’any, recollint propostes d’acord amb les reivindicacions existents i les que es promouen des del mateix entorn i els moviments on té presència.

Us animem a participar directament, en la mesura de les vostres possibilitats i disponibilitats, a les activitats de Crida Premianenca. Qualsevol forma de participació serà benvinguda: ja sigui militant, col·laborant, aportant coneixements, donant suport al nostre grup municipal, compartint activitats al carrer o estenent els nostres debats i l’acció de conjunt que impulsem. Volem ser més colla. Cal que Crida s’enforteixi amb el concurs de la gent inquieta i interessada en els temes que marquen el dia a dia de Premià de Mar: urbanisme, medi ambient, feminisme, drets socials, cooperació, cultura, serveis públics, construcció nacional, solidaritat i el conjunt de línies d’atenció associades a un projecte de transformació social.

Participa, vine amb nosaltres i sigues part d’un poble actiu. Governem-nos!