La suspensió transitòria de les normes Estatals que limiten la capacitat de despesa dels ens locals, aprovades des de Madrid per a fer front a la pandèmia, permeten afrontar sense excuses les grans inversions pendents dels darrers anys: Can Sanpere, escoles públiques, parc d’habitatge o transició ecològica.
A finals de novembre la Generalitat ha comunicat oficialment a l’Ajuntament de Premià de Mar que el Pla Econòmic i Financer (PEF) pel 2020-2021 ha quedat sense vigència, ja que amb motiu de l’excepcionalitat de la pandèmia, el Congrés dels Diputats ha decidit la suspensió de les regles fiscals per als exercicis de 2020 i de 2021 cosa que dona molt de marge als municipis per a fer inversions.
Premià de Mar estava subjecte a aquest pla degut a reiterats incompliments de la normativa estatal per una mala planificació de les inversions i despesa electoralista, i era fins fa pocs mesos el principal pretext usat pel govern per no incorporar l’expropiació de Can Sanpere als pressupostos.
Ara, sense aquesta limitació, Crida Premianenca considera que donar compliment al compromís contret a la consulta popular i al pla urbanístic aprovat al Ple per tots els grups polítics és una necessitat i una obligació. Per això reclama incorporar la partida valorada en uns 3 milions d’euros al pressupost de 2021.
La formació municipalista considera que la nova situació hauria d’anar acompanyada d’una bona planificació de les inversions municipals, fruit del consens polític i la participació ciutadana, i estableix com a prioritats la creació de nous equipaments públics (per exemple centres educatius com la segona bressol, l’institut escola o l’edifici de la Mar Nova), les polítiques socials, especialment la creació d’habitatge públic, o les inversions encaminades a la transició ecològica, com la pacificació de noves zones del municipi o un pla per a la transició energètica.
[…] Premianenca ha emès un comunicat on demana que el Pressupost Municipal 2021 inclogui de nou una partida per expropiar la finca de […]