Crida Premianenca reclama millor planificació i manteniment en els refugis climàtics i accessos a les platges a Premià de Mar

En el passat ple de juny, Crida Premianenca va posar de manifest la necessitat de crear refugis climàtics a la ciutat per afrontar les altes temperatures durant l’estiu. L’equip de govern va assegurar que estava treballant en un pla, recopilant dades i buscant alternatives a la Biblioteca Municipal, que estaria tancada parcialment durant el mes d’agost. No obstant això, la realitat ha estat molt diferent.

 

Els refugis climàtics que s’han posat a disposició de la ciutadania aquest estiu en els equipaments municipals han estat limitats tant en horaris com en disponibilitat:

– L’Oficina d’Atenció Ciutadana, només oberta en horari de matins.

– El casal d’avis de Can Manent.

– La Casa de la Dona i la Propagadora, excepte del 12 al 25 d’agost, període en què només podien accedir persones i empreses usuàries de l’espai.

– El Centre Cívic, que va romandre tancat tot el mes d’agost.

– La Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras, tancada del 5 al 18 d’agost.

 

Aquests horaris i tancaments durant l’estiu han demostrat ser insuficients per oferir un veritable refugi davant les onades de calor, especialment en els períodes de màxima temperatura, quan molts d’aquests espais estaven tancats.

 

Pel que fa als refugis exteriors, com ara parcs i espais amb vegetació, l’equip de govern va prometre en el darrer ple que es farien adaptacions perquè complissin aquesta funció. Tanmateix, després de visitar-los en diferents moments de l’estiu, Crida Premianenca no ha observat cap millora ni adaptació en aquests espais. A més, en alguns parcs, les fonts d’aigua ni tan sols funcionen, una situació especialment preocupant en dies de calor extrema, quan garantir la hidratació és fonamental.

 

Un altre punt de preocupació és la platja, que podria actuar com a refugi climàtic natural. Tot i això, per arribar-hi, els ciutadans han de passar per uns passos soterrats en mal estat, amb un manteniment inadequat i una neteja insuficient. A més, les passarel·les de fusta a la sorra, necessàries per a persones amb mobilitat reduïda o famílies amb cotxets, es troben en un estat deficient, amb claus sobresortints i fustes trencades.

 

Des de Crida Premianenca, considerem que la falta de planificació en els refugis climàtics i el manteniment insuficient dels accessos a les platges són un greu abandonament i desinterès per part del govern local. Creiem que amb una millor planificació dels horaris dels refugis climàtics en equipaments municipals, una inversió per adaptar els espais a l’aire lliure i un pla de manteniment adequat per als accessos a la platja, la ciutadania de Premià de Mar podria haver afrontat de manera més digna les altes temperatures d’aquest estiu.

 

Per tant, fem una crida a l’equip de govern de JUNTS i ERC per tal que planifiquin millor la temporada d’estiu de l’any vinent, invertint més en refugis climàtics, oberta de fonts d’aigua d’ús de boca i manteniment de les platges i els seus accessos. És hora de passar de les paraules als fets i garantir que Premià de Mar sigui una ciutat preparada per fer front al canvi climàtic i protegir els seus habitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.