Programa municipals 2019: el Premià que volem

Entre tots i totes hem generat un programa per governar i canviar Premià de Mar.

Pots veure el programa aquí

O pots descarregar-lo aquí Programa Crida municipals 2019

A Crida Premianenca creiem fermament que la veu de la ciutadania és molt important. Entenem que el nostre paper és fer d’enllaç entre el carrer (la ciutadania, les entitats, els moviments socials, etc) i la institució. És per aquest motiu que sempre hem intentat recollir els problemes de la gent i traslladar-los a l’Ajuntament per tal de resoldre’ls.

Des de la primera vegada que ens vam presentar a les eleccions municipals, el 2011, l’elaboració del nostre programa ha estat un treball en equip i obert a les aportacions de la ciutadania. El 2015, aquesta manera de fer va continuar amb la organització de les jornades C.O.P. (Cooperar, Organitzar i Proposar) i es va ampliar amb una vessant tecnològica: la creació d’un wiki per poder introduir aportacions a través de mitjans digitals.

I ho vam fer de forma que qualsevol podia saber què s’hi parlava, de forma transparent: creiem que aquest exercici és positiu per Premià i que les aportacions són positives per al conjunt del poble i el treball col·lectiu donarà encara més fruits.

Aquest cop hem utilitzat la plataforma decidim, una eina de eGovern que facilita a les administracions i organitzacions la gestió de processos participatius i a través de la qual els ciutadans poden fer les seves  aportacions i propostes. Com a resultat d’aquest procés de 6 mesos, amb més de 15 jornades temàtiques, més de 40 taules rodones i grups de treball, centenars de persones de diferents procedències i amb diferents sensibilitats involucrades, hem rebut unes 500 propostes, que han estat recollides, debatudes, revisades, sistematitzades i ordenades en uns 20 àmbits temàtics, convertint el programa de Crida en el vostre programa per transformar Premià.

La plataforma decidim és, però, una eina que seguirà oberta per tal de seguir contrastant i enriquint el programa amb tot el teixit social i cultural del municipi. El d’ara és només un punt de partida que volem anar desenvolupant conjuntament i en obert amb totes les premianenques que ho vulguin.