Entrar a l’ajuntament per fer-nos sentir

D’uns mesos ençà, i fruit de diverses trobades i experiències, un grup de premianencs i premianenques hem decidit impulsar un nou projecte polític, però sobretot social, a la nostra vila.
Sí. Som gent de la Candidatura d’Unitat Popular i de Revolta Global, que hem decidit unir esforços perquè el nostre punt de vista sobre les necessitats de la nostra població és compartit.
Però anem més enllà i decidit crear una nova marca “Crida premianenca”, amb la intenció d’aglutinar dins del projecte la major part de persones que se sentin identificades en les grans línies programàtiques que hem traçat, i cercant complicitats per anar desgranant aquestes grans línies d’actuació per a poder construir proposes concretes, serioses, il·lusionants, engrescadores, capaces de transformar, de canviar, de millorar Premià de Mar.
Som gent insatisfeta amb el camí que segueix Premià. 
Volem aconseguir una ciutat habitable. No només volem arreglar carrers i places (que està molt bé i que és molt bonic per als ulls). No volem convertir-nos en un aparador. Volem omplir els carrers de vida. Volem un poble que es faci gran, madur, amb un perfil definit.
I això només és possible ajudant al teixit associatiu a prendre la paraula a l’ajuntament, perquè són realment els premianencs i premianenques que participen de les entitats i associacions els que són capaços de marcar les línies culturals.
Però no només parlem d’aquelles associacions institucionalitzades, sinó també de grups de premianencs que tot i no estar registrats com a entitat, són coneguts per a fer vida al poble. A aquests també hem de ser capaços de representar-los.
La Crida es presenta com a relleu d’aquells que han intentat fer-se seva la veu dels moviments socials i que actualment han entrat en crisi, precisament per al seu fracàs provocat sobretot per la rigidesa institucional, oblidant-se que un ajuntament és l’administració més propera als vilatans del poble.
ERC i ICV s’han apartat literalment de les necessitats del poble. Han estat incapaços de marcar perfil propi. Uns dins del govern, on des de l’àrea de cultura s’han enfrontat amb la major part d’associacions culturals del municipi, i sense anar més lluny no han estat capaços de consolidar, de donar rellevància a la mateixa Festa Major, que recordem que si no fos per la paciència del voluntariat que any rere any hi estem treballant seria impossible que es pogués realitzar. Literalment han girat l’esquena a la realitat associativa de la població.
Els altres, ICV, havent pogut fer un control estricte de l’actuació del govern, no només han realitzat aquesta tasca, sinó que tampoc han aprofitat l’oportunitat de connectar amb l’associacionisme premianenc, i així representar-lo dins del consistori. Literalment, aliens a la realitat del municipi, i senzillament al seu món, que molts encara no entenem quin és.
La posició de la Crida Premianenca és la del relleu. Però no parlem d’agafar el relleu a l’esquerra convencional, actualment amb una crisi de valors de la qual difícilment podran sortir-ne. No parlem del relleu fatigat, que després de córrer molts quilòmetres, no ha fet cap pas real endavant.
La crida pren el relleu del que segurament mai ha estat representat al nostre ajuntament. Agafem la veu i la flama (que malgrat tot encara crema) dels premianencs i premianenques d’empenta, de l’esquerra municipalista convençuda que la gestió del municipi es pot fer radicalment diferent de com l’entenem (o de com l’entenen actualment).
La nostra posició és clara, les idees són les que són, i no dubtem del que diem. La nostra posició és ferma i no dóna lloc al joc d’ambigüitats al qual ja ens té acostumat el nostre alcalde. No juguem a dir a uns que sí i als altres que no. I no ho fem perquè no necessitem aconseguir vots per a fer créixer un determinat partit.
Ens considerem una agrupació de premianencs i premianenques. Som els que som, som els que serem. Potser no la majoria, potser no som masses, però els que som, n’estem convençuts de ser-ho, de formar-ne part, de poder aconseguir una veu pròpia a l’ajuntament.
Convençuts de ser la veu crítica a l’ajuntament, de fer un canvi de rumb. D’agafar el relleu i passar per tots els carrers i racons del nostre poble. Per entrar a cases, a locals d’entitats, als espais públics per explicar que som gent que ens estimem el poble, que no tenim ganes d’entrar a l’ajuntament per interessos, sinó per a seguir amb la nostra tasca que ens porti a un model diferent de municipi.
La crida serà una organització d’acció, de canvi, de relleu, que ha de ser capaç de representar a aquells premianencs que volem un poble més just, més sostenible i més habitable.
A aquells premianencs que són capaços d’organitzar unes activitats culturals de qualitat i que ara els és impossible per les dificultats que l’ajuntament hi posa. Perquè ells prefereixen poc soroll, i un bon poble dormitori.
A aquells premianencs que han organitzat, que organitzen, o que organitzaran els principals esdeveniments festius de la població. Una tasca fins ara fatigosa. Hem de ser capaços d’ordenar el calendari festiu, de fer-lo més proper, de fer-lo més nostre.
A aquells premianencs joves que no volen que se’ls tracti com un ramat d’ovelles. No ens cal un bus gratuït per anar a Mataró cada dissabte de festa. En cal una oferta d’oci potent al nostre poble, fent possible projectes autogestionats per a joves, potenciant les iniciatives privades amb projectes socialment vinculats al poble com bars, ateneus, centres populars, i ens cal un personal d’administració disposat a treballar fort i proper a la joventut.
A aquells premianencs adults que també mereixen tenir els seus espais. Per a ells i per als seus fills. Si l’ajuntament ha estat incapaç de fer una programació cultural estable amb l’excusa de les retallades econòmiques, han de ser els mateixos premianencs els que realitzin propostes d’interès cultural i han de tenir un recolzament dins del consistori. Aquests som nosaltres.
La gent de la crida ens presentem. Ens presentem disposats a canviar el rumb cultural de la nostra població, disposats a definir propostes conjuntament amb vosaltres, esperant que la vostra complicitat serveixi per a prendre el relleu i ser capaços de transformar la realitat. Que ens serveixi per sortir al carrer i veure un poble en moviment, d’un poble actiu, d’un poble amb els seu perfil identitari definit.
Entra amb nosaltres a l’ajuntament per a canviar el rumb!
Vine amb la Crida!
Joan Ribet Casademunt
Membre de Crida Premianenca

2 thoughts on “Entrar a l’ajuntament per fer-nos sentir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.