La Crida comença el treball programàtic

Hem començat el treball programàtic a la Crida. La primera sessió ha fixat unes línies d’atenció en matèria ecològica, urbanística i territorial. La situació de col·lapse urbanístic que experimenta Premià de Mar és mereixedora d’un anàlisi de conjunt i necessitarà que despleguem propostes programàtiques molt imaginatives. A la sessió de debat s’ha analitzat la situació de la façana marítima i dels diversos factors que contribueixen al seu mal estat. L’impacte del port esportiu condiciona una bona part del litoral. S’ha reiterat la crítica a la política de regeneració de les platges, l’abandonament del passeig i el despropòsit estètic i funcional de l’estació de Renfe. 
La Crida plantejarà mesures de xoc -no només institucionals- per fer front a aquest desgavell ecològic i arquitectònic. La línia a seguir precisarà de la mobilització ciutadana i de la implicació de l’ajuntament davant de les instàncies que detempten les competències en matèria de costes.

A la sessió s’han tractat els aspectes d’àmbit comarcal i subcomarcal que estan presents en la realitat local (mobilitat, transport públic, model de comarca, necessitat de mancomunar i simplificar serveis, etc.). En aquest àmbit, La Crida donarà suport a les plataformes unitàries que, com Preservem el Maresme i Camí Ral, aposten per mesures de racionalització de la mobilitat i el transport públic, contra la NII, contra els laterals de l’autopista i per un model respectuós amb el medi ambient.
En termes urbanístics s’ha iniciat un recull de propostes que, sumades a les aportacions que anirem rebent, reinventin espais i redefineixin les seves funcions en benefici d’un urbanisme proper. Es tracta d’anar dibuixant un nou model de poble a partir de la multiplicació d’experiències i intervencions de baix cost, imaginatives i realment alternatives als models imposats per el sector immobiliari. La situació de Premià presenta uns indicatius de sostenibilitat molt adversos i, justament des d’aquest “punt zero” en que ens trobem, la Crida plantejarà un projecte obert basat en un altre concepte d’urbanisme al marge dels paràmetres mercantilistes i que posi en qüestió el marc legal vigent que opera en benefici del creixement desmesurat.

4 thoughts on “La Crida comença el treball programàtic

 • Anònim

  Hi ha coses més importants per fer que cridar i rondinar. Esquerra és més decisiva i té solvència per governar i ho ha demostrat portant a la vila caliu cultural i per molt que piki Esquerra ha donat alçada a la festa major

 • La nostra feina és la d'impulsar un projecte municipalista alternatiu. Ho fem d'acord amb uns altres paràmetres d'intervenció i una idea diferent del concepte convencional del que s'enten per política local.

 • Una cosa és cridar, l'altre és fer una crida a tota la població que no se sent identificada amb els partits que monolopitzen la política, per tal de participar d'ella lliurement.

  El fer de que premianenca sigui un adjectiu ja indica que crida és un nom i no un verb …

  Pel que fa la segona part del primer comentari em sembla que a les eleccions autonòmiques va quedar clar el descontentament de la gent d'esquerres amb els partits "d'esquerres". Fins el punt de que gent d'esquerra va votar a partits de la dreta com CIU o SI, només per mostrar el seu rebuig a aquest pessim govern ( esquerrament parlant).
  Cadascu és lliure de votar o formar part de la organització que vulgui, però cada cop és més evident que la població necessita organitzar-se per ella mateixa per tal de crear una esquerra alternativa que dongui resposta a les preocupacions de les persones i que sigui tan fidel cal carrer, com ho és la dreta amb les èlits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.