Crida Premianenca només pactarà amb els partits que signin el nou “Acord Municipal de Proximitat”

La formació independent vol reblar la seva voluntat de refundar la relació entre el consistori i els ciutadans a través d’un gran acord de legislatura que serà condició per a qualsevol pacte post-electoral.

Crida Premianenca no pactarà a qualsevol preu després de les eleccions. El propòsit insubornable de la formació que s’inverteixi l’actual relació de l’Ajuntament amb els premianencs sumat amb les expectatives de vot que s’han generat durant la campanya electoral han decidit la formació municipalista i fixar un requisit de pacte post-electoral ineludible: la signatura formal per part dels partits que governin del nou Acord Municipal de Proximitat, un document redactat i subscrit formalment tan bon punt s’assoleixi algun tipus de compromís de govern.

L’Acord Municipal de Proximitat persegueix eradicar la distància que actualment es dóna entre els ciutadans de Premià de Mar i els seus representants polítics, una distància que Crida denuncia en el seu programa i que, al seu parer, es posa de manifest en una profunda desafecció política i un alarmant desencantament dels premianencs respecte al seu municipi (amb tot el que això suposa a efectes d’implicació, civisme, abstencionisme, etc.).

Segons Crida, bona part d’aquests símptomes provenen de l’absència d’un seguit de mecanismes de participació i comunicació que els mateixos governants han eludit justament per tal de mantenir l’statu quo: un escenari en el qual el ciutadà roman poc o gens informat, no troba vies per la participació i, finalment, cedeix tota la iniciativa als polítics, que actuen sense feedback i, per tant, amb tota la impunitat.

L’Acord Municipal de Proximitat establirà, de manera transversal, un seguit d’accions i mesures concretes:

  1. Creació dels Regidors de Barri (tal com queda explicat al programa electoral de Crida).
  2. Celebració de processos participatius de forma sistemàtica segons paràmetres i mètodes que assegurin al 100% la fiabilitat dels resultats i el respecte escrupulós de la voluntat popular.
  3. Consultes populars vinculants (a partir del 50% de participació) en casos d’especial rellevància.
  4. Revisió del ROM per tal que els ciutadans puguin prendre part dels Plens Municipals d’una forma més activa.
  5. Revisió dels estatuts dels Consells de Gent Gran, Joventut, Esports, etc. a fi que esdevinguin autèntics fòrums de discussió entitat-governants.
  6. Elaboració d’un règim d’audiències rígid i ineludible de l’alcalde als ciutadans/entitats.
  7. Creació del Regidor de Comunicació: una figura encarregada de vetllar per la comunicació òptima amb els ciutadans a través de totes les vies de les quals participa l’Ajuntament (revista municipal, web, ràdio municipal, xarxes socials, sms). Entre altres comeses, aquest regidor tindria la de transformar els mitjans institucionals (revista, web) en mitjans basats en criteris periodístics i de servei i no instruments de propaganda governamental com són ara mateix.
  8. Impuls d’un nou sistema d’elaboració del pressupost municipal que contempli la participació ciutadana i de les entitats.
Sobre la base d’aquests grans apartats, com s’ha dit, es redactarà l’Acord i se signarà formalment per part de les forces governants com un nou marc d’obligat compliment en la gestió municipal de la pròxima legislatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.