Entrevista de Ràdio Premià de Mar a Joan Ribet, cap de llista de Crida Premianenca

Font: Premià Notícies
Aquest matí, Lola Busquets de Ràdio Premià de Mar ha entrevistat Joan Ribet, cap de llista de Crida Premianenca. En aquesta entrevista de 30 minuts, Ribet ha destacat l’interès que té la política municipal per la possibilitat d’apropar-se a la ciutadania, malgrat que el govern actual no ho contempla com un punt important. Una de les propostes de Crida Premianenca relacionades amb la participació ciutadana és la creació del regidor de barri, figura que servirà per a traslladar els suggeriments, queixes, etc., dels diversos barris de Premià de Mar a l’Ajuntament a través d’una assemblea bimestral. En aquestes assemblees, cada regidor haurà de passar comptes amb el barri corresponent sobre la feina feta.
Pel que fa a urbanisme, Joan Ribet ha manifestat la seva desafecció respecte al model aplicat durant els darrers anys. “El model urbanístic que ens deixa aquest Ajuntament és el model més hipotecat possible”. Davant d’aquest fet, ha citat la importància de situar un pulmó verd a Can Sanpere i de frenar l’insostenible i abusiu creixement urbanístic liderat pels governs de les legislatures anteriors.
Quant a l’apartat de comunicació, Lola Busquets ha preguntat al cap de llista de la candidatura sobre la idea de crear una Regidoria de Comunicació, una de les 210 propostes emmarcades al programa electoral de Crida Premianenca. La finalitat d’aquesta regidoria és millorar la comunicació entre l’administració local i els ciutadans, havent de ser capaç d’innovar en matèria comunicativa per tal d’esdevenir una eina més propera als premianencs. Una altra de les tasques de la regidoria ha de ser mantenir l’objectivitat dels mitjans de comunicació locals. Joan Ribet també ha destacat la necessitat d’establir una xarxa Wi-Fi al municipi.
Durant l’entrevista, l’alcaldable de Crida Premianenca també ha manifestat la importància d’assolir una societat no-patriarcal i inclusiva per tal d’evitar tot tipus de prejudicis. D’aquesta manera, una de les propostes per a eradicar discriminació per raons d’origen, llengua, nacionalitat, religió o orientació sexual  és la creació de Xarxes de Consells per a establir relacions entre els ciutadans, semblant al Voluntariat Lingüístic, i així poder fer pedagogia i tot tipus de treball arran d’aquests aspectes.
Sobre educació, Ribet ha destacat que, malgrat no tractar-se d’un àmbit plenament de competència local, proposaran crear un Pla Educatiu d’Entorn a nivell de Premià capaç d’interrelacionar els diversos agents educatius de la vila, passant per esplais, caus, escoles de música, etc., amb les institucions educatives, a fi de transmetre valors i eines comunes.
Finalment, Joan Ribet ha imaginat un Premià de Mar força diferent a nivell social respecte a l’actual en el supòsit d’encapçalar el govern de la propera legislatura. Per a assolir-lo, en destaca la importància que hi tindria la participació ciutadana i l’increment en oferta cultural duta des de les associacions locals, entre d’altres. “El nostre projecte parteix de l’energia i de la força i aquest és el nostre equip, de la Crida Premianenca”, ha citat per a cloure l’entrevista.
Podeu escoltar l’entrevista sencera clicant el següent enllaç:

2 thoughts on “Entrevista de Ràdio Premià de Mar a Joan Ribet, cap de llista de Crida Premianenca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.