Crida Premianenca demana que no s’iniciïn els treballs de regeneració de les platges de Premià

Màquines al Bellamar l’any passat. Font: Premià Notícies.

La formació demanarà a l’Alcalde que es posicioni públicament en contra de la regeneració de les platges i que demani per escrit a les administracions competents que enguany no s’iniciïn els treballs.

Crida Premianenca mostra de nou el desacord amb els sistemes de regeneració de les platges a Premià de Mar. El present comunicat és fruit de l’entrevista feta a la regidora Marisa Farreras el passat dimarts 21 de juny a Ràdio Premià de Mar, on manifestava que els treballs per a regenerar les platges del centre de la vila no havien començat per motius de salut del gerent de Marina Premià.

Crida Premianenca ja s’ha posicionat en contra de qualsevol sistema de regeneració de les platges que no sigui el definitiu i mediambientalment sostenible. Davant d’aquesta situació volem deixar constància dels següents punts:

  1. Actualment la platja del centre disposa d’uns quants metres de sorra que el mateix mar ha deixat en recular fruit de la bonança d’aquest final de primavera-inici d’estiu.
  2. Els premianencs i premianenques ja estem acostumats a aquest estat de la platja i per tant el que ara convé és mantenir nets aquests pocs metres de sorra que, contràriament a les declaracions de la regidora, es troben actualment en un estat lamentable i insalubre.
  3. La regeneració no s’ha de fer si no és estrictament necessària per motius de seguretat de les vies del tren, motiu que s’ha donat els anteriors anys.
  4. En cas que fos necessària, és intolerable que els treballs comencin més enllà de l’1 de juny, moment en què molts dels vilatans ja gaudim de la nostra costa.
Davant d’aquesta situació, Crida Premianenca exigeix:
  1. Un posicionament clar de l’Ajuntament en contra de qualsevol sistema de regeneració de les platges.
  2. Una actitud valenta de l’Alcalde, que s’ha de dirigir a les administracions competents i manifestar-los el seu desacord.
  3. La neteja de les platges actuals. En cas que no es pugui dur a terme la neteja amb maquinària, caldrà que els serveis de neteja ho facin manualment, amb rasclet, i evitar així la situació deplorable de les platges del centre.
Crida Premianenca aprofita per avisar que emprendrem totes les accions que tingui a l’abast per evitar l’espectacle lamentable de la regeneració que els premianencs i premianenques patim any rere any i sempre en plena temporada d’estiu.
En aquest sentit, demanarem la compareixença de l’Alcalde per donar explicacions de l’evolució de les tasques immediates de regeneració, exigirem el posicionament públic del nou govern de la ciutat a favor d’una solució definitiva i estructural.
Si tot i així no s’atura qualsevol moviment de sorra, Crida Premianenca pujarà el to de les seves demandes i procedirà a cercar altres mètodes de mobilització amb l’ajut de la ciutadania.
Constatem el descontentament generalitzat de la població arran de la situació que hem de viure i patir cada estiu els premianencs i premianenques, i remarquem que més enllà de la possible necessitat real de seguir regenerant les platges, és intolerable que en plena temporada de bany es puguin dur a terme aquestes obres.
Crida Premianenca, 22 de juny de 2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.