Els regidors de Crida Premianenca compareixeran al seu primer ple ordinari amb 10 preguntes pel nou govern de CiU

L’estat de les platges, l’enllumenat públic, la deixadesa de l’asfalt d’alguns carrers i el funcionament de la Festa Major d’enguany són els temes que el nou grup municipal portarà al primer ple ordinari del nou mandat de CiU a Premià de Mar.

Acabada la Festa Major de la vila, alguns temes deixen petja i es fan més evidents, tals com la problemàtica de les platges perpetuada any rere any o qüestions directament relacionades amb les festes. És per això que Crida Premianenca presentarà tres paquets de precs i preguntes al ple ordinari del dimecres 20 de juliol. El primer està relacionat amb l’estat actual i futur de les platges de Premià de Mar, adreçat a l’alcalde, Miquel Buch; el segon tracta sobre l’enllumenat públic i la deixadesa de l’asfalt d’alguns carrers, dirigit a  Antoni Subirà, 4t tinent d’alcalde de territori i participació; i el tercer paquet és per aclarir temes sobre el funcionament de la Festa Major 2011, exposat a Eloi Maristany, regidor de cultura, festes i joventut.

Així, Crida Premianenca inicia les seves aportacions institucionals després de les passades eleccions del 22 de maig. Per altra banda, es treballarà per tal d’afavorir les vies comunicatives amb els premianencs, reforçant les ja existents, com el correu electrònic ([email protected]), o bé sumant-n’hi de noves, com el contacte telefònic a través del número 610183969.

A continuació, us adjuntem els tres paquets de precs i preguntes i l’ordre del dia del ple municipal del 20 de juliol (amb lloc a la Sala d’Actes de la nau 1 de l’antiga Fàbrica del Gas a les 19.15 hores).


Crida Premianenca, 20 de juliol de 2011

Pregunta i prec de CRIDA PREMIANENCA-POBLE ACTIU (CP-PA) sobre l’estat actual i futur de les nostres platges.

Des de ja fa molts anys i de forma repetida, el nostre poble, i concretament la nostra platja, pateix el periòdic efecte de les llevantades amb la conseqüent pèrdua de sorra, fet que incomoda els banyistes premianencs que volen gaudir de la seva platja. La causa principal d’aquest fort impacte al nostre litoral és la construcció del port esportiu, i amb més grau l’ampliació recent d’aquest.

El litoral del Mediterrani on vivim es veu afectat per una corrent marina general que es dirigeix de nord-est cap a sud-oest, de manera que tot sovint, al llarg de la costa catalana, com a Premià de Mar, es troba amb uns grans obstacles: els ports. Quan la corrent arriba a aquests grans espigons diposita allà totes les partícules sòlides que transporta, els sediments, la sorra. Així, quan l’aigua sobrepassa l’obstacle arriba amb una alta capacitat erosiva a l’altra banda dels ports, és a dir, amb una gran capacitat de carregar-se de nou de sorra que l’extraurà de les platges de ponent. Per això, el creixement desigual de les platges: a llevant amb grans extensions de sorra, i a ponent amb escassament més d’un metre. Aquests efectes són constants, periòdics i inevitables, de manera que les nostres platges estan condemnades a aquesta situació perpètuament.

Aquest fet ha portat les administracions competents a fer les accions necessàries per tenir la platja bonica els dos o tres mesos d’estiu. S’ha aportat sorra des del fons marí, d’altres platges o des de les sorres acumulades a les bocanes dels ports. No se sap quina de les tres és menys perjudicial per al medi marí. La primera quasi bé ha aconseguit acabar amb la nostra fauna i flora marina, la segona impossibilita l’assentament de l’ecosistema i la tercera aconsegueix unes platges de sorra finíssima, fosca, plena d’impureses i que no permeten que l’aigua de mar quedi mai neta.

QUÈ VOLEM
Des de Crida Premianenca pensem que ja n’hi ha prou de destruir la part més important del nostre patrimoni natural. Preferim platges de metre però de sorra granulada, aigua clara i amb fauna marina que platges llargues, de sorra fosca i finíssima, aigua tèrbola i poca vida aquàtica.
Per tot plegat, Crida Premianenca pregunta:

  1. Quina és la preocupació de l’Ajuntament de Premià de Mar vers aquest tema?
  2. Es continuarà apostant per aquest model ecològicament insostenible?
  3. Quines mesures hi ha previst dur a terme?
I com a prec demanem al govern local que aturi qualsevol transvasament de sorra, tant aquest any com els que hi ha per endavant en aquest mandat, per tal de preservar el nostre escàs patrimoni natural.

Demanem una resposta oral per part del senyor alcalde Miquel Buch, en finalitzar el ple ordinari del mes de juliol, atenent-nos a l’apartat 4 de l’article 9 del ROM.

Pregunta i prec de CRIDA PREMIANENCA-POBLE ACTIU (CP-PA) sobre l’enllumenat públic i la deixadesa de l’asfalt d’alguns carrers de Premià de Mar.

Actualment a Premià de Mar quan es fa fosc, alguns carrers i places del poble, per mancança de fanals o per dèficits al sistema d’enlluernament, queden poc il·luminats. Per aquest motiu es dóna una situació de foscor que provoca falta de seguretat a l’hora de caminar per la via pública per la falta de visió en alguns trams que s’afegeix al problema del mal estat d’algunes voreres, augmentant així el risc de caigudes.

Tenint en compte que és una de les competències bàsiques dels ajuntaments segons l’article 26 de la llei 7/1985 reguladora de les Bases de Règim Local, Crida Premianenca es pregunta com pot ser que l’Ajuntament hagi deixat passar tant de temps amb els carrers amb una situació tan precària.

Per tot plegat, Crida Premianenca pregunta:

  1. Quines actuacions té previstes a curt termini l’Ajuntament per solucionar aquesta problemàtica?

Demanem una resposta oral per part del senyor Antoni Subirà, 4t tinent d’alcalde de territori i participació, en finalitzar el ple ordinari del mes de juliol, atenent-nos a l’apartat 4 de l’article 9 del ROM.

Pregunta i prec de CRIDA PREMIANENCA-POBLE ACTIU (CP-PA) sobre el funcionament de la Festa Major 2011.

Actualment, Premià de Mar gaudeix cada principi de juliol de la seva Festa Major. Una Festa Major consolidada, referent per a molts maresmencs i maresmenques, gràcies al treball del voluntariat que any rere any fa grans esforços per a poder mantenir el bon funcionament dels actes.

Des de Crida Premianenca, però, ens preocupen una sèrie de qüestions de caràcter organitzatiu de la festa, que al nostre entendre han quedat desateses al llarg dels últims anys, i formulem les següents preguntes:

  1. Quina és la valoració de l’equip de govern respecte al paper de la policia local sobre el seu paper de vetllador pel bon funcionament dels actes, tenint en compte la seva escassa presència a les principals cercaviles on s’havia de tallar el trànsit?
  2. Quina ha estat la presència de la policia local a la platja a l’hora d’evitar únicament enfrontaments i possibles baralles a la platja?
  3. Quin és el cost total de contractar una empresa de seguretat per a dur a terme les tasques que hauria de dur a terme la policia local a actes com el desembarcament pirata?
  4. Per quin motiu no s’instal·len durant la festa WC sanitaris als principals espais de la Festa, com ara la Plaça de l’Ajuntament o la Plaça Nova?
  5. Per quin motiu a l’Anada a Ofici les autoritats arriben any rere any tard a la cita fent esperar les colles de cultura popular i tradicional del poble, i fent impossible el bon funcionament del seguici?
  6. Per quin motiu el programa de festes no estava enllestit fins tres dies abans de la Festa Major?
Demanem una resposta oral per part del senyor Eloi Maristany, regidor de cultura, festes i joventut, en finalitzar el ple ordinari del mes de juliol, atenent-nos a l’apartat 4 de l’article 9 del ROM.
Ordre del dia del ple ordinari del dimecres 20 de juliol de 2011.

El ple del dimecres 20 de juliol, convocat a la Sala d’Actes de la nau 1 de l’antiga Fàbrica del Gas (C/Joan XXIII, 2-8) a les 19.15 hores, seguirà el següent ordre del dia:

1. Informació Oficial.

   Comissió Informativa d’Afers Generals:
2. Aprovació festes locals any 2012.

   Comissió Informativa d’Hisenda:
3. Autorització avançament de tresoreria Organisme Autònom de l’Institut Municipal de Música.
4. Modificació pressupostària núm. 9.

   Comissió Informativa de Territori i Participació:
5. Aprovació conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme: tractament mosquit tigre.
6. Aprovació provisional Pla especial d’assignació d’ús de sòl i subsòl a l’equipament núm. 20 del POUM (pavelló esportiu i camp de futbol). 

   Precs i preguntes:
7. Preguntes presentades pel grup municipal CP-PA: a) Estat actual i futur de les nostres platges – b) Enllumenat públic i deixadesa de l’asfalt d’alguns carrers – c) Funcionament de la Festa Major 2011.
8. Pregunta presentada pel grup municipal PSC-PM: Data finalització obres remodelació plaça dels Països Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.