Crida porta al Ple mocions contra la retallada a la Sanitat i a favor d’un altre model de Diada a Premià de Mar

La formació municipalista també pren part d’una moció conjunta en defensa del model lingüístic a l’educació i presenta dos precs a l’equip de govern.
Tres mocions (una de conjunta) i dos precs a l’equip de govern. Crida Premianenca acudeix al primer Ple Municipal del curs polític amb cinc arguments d’ordre divers en àmbits com la sanitat autonòmica, la commemoració de la Diada (mocions pròpies) o la defensa de la immersió lingüística a l’educació (moció presentada conjuntament amb els grups de CiU, PSC i ICV). En el terreny estrictament local el grup municipal de Crida demana al govern que ampliï els horaris de la biblioteca per a la preparació d’exàmens i que s’informi sobre el tractament fitosanitari de l’arbrat. 
La moció en contra de les retallades en Sanitat demana concretament al consistori, després de constatar una supressió alarmant de serveis a Catalunya i al Maresme, que faci palès el seu el compromís amb el manteniment i la millora del sistema sanitari públic català i alhora que demani al Govern de la Generalitat la retirada del pla de disminució de despesa sanitària a Catalunya. 
Els actes organitzats pel Consistori els últims anys amb ocasió de la Diada Nacional de Catalunya han aconsellat també la formació independent a presentar una moció on es demana un acord de Ple per tal que l’Ajuntament incentivi la creació d’una comissió oberta a entitats i ciutadania encarregada de reinventar aquesta commemoració a Premià de Mar, i a replantejar específicament l’acte de l’ofrena floral. La moció també demana fer onejar la bandera catalana al balcó de l’Ajuntament durant tot l’any.
La 3a moció que presenta Crida (juntament amb CiU, PSC i ICV) té l’origen en la interlocutòria del TSJC en relació a la immersió lingüística a les escoles catalanes. El document demana donar suport al govern de la Generalitat en les accions que emprengui per defensar el model vigent així com donar suport a totes les iniciatives que determinin les institucions catalanes i la ciutadania en aquest sentit i l’adhesió a la campanya de somescola.cat. 
Per últim, Crida presenta dos precs: el primer és per demanar que la biblioteca municipal ofereixi durant tot l’any horaris i espais per tal que els estudiants premianencs puguin preparar els exàmens (tal com es fa durant els mesos de gener i juny) i el segon, per obtenir informació respecte a la campanya d’enguany de tractament fitosanitari de l’arbrat, atès que alguns veïns han traslladat al partit el seu malestar per la presència desmesurada d’insectes a les places i carrers de la nostra vila.

Informació addicional: podeu trobar l’ordre del dia del Ple Ordinari del proper 21 de setembre al web municipal de l’Ajuntament fent clic aquí.


Crida Premianenca, 20 de setembre de 2011

One thought on “Crida porta al Ple mocions contra la retallada a la Sanitat i a favor d’un altre model de Diada a Premià de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.