Participació a l’ofrena floral a Rafael de Casanova

El passat 11 de Setembre, en el marc de la Diada Nacional de Catalunya, Crida Premianenca va participar a l’ofrena floral que se celebra cada any davant de l’estàtua de Rafael de Casanova situada a la plaça de Can Manent.
L’acte es va iniciar amb el recital de la Coral l’Amistat i, seguidament, va fer-se l’ofrena per part del consistori, un cop acabat el discurs de l’alcalde.
Moment de l’ofrena floral per part de tots els representants dels partits polítics de l’Ajuntament
Un cop finalitzat l’acte institucional, va ser el torn dels partits polítics i de les entitats del poble. El nostre regidor, Marc Forés, va pronunciar un breu discurs centrat en la defensa del model d’immersió lingüística i de la llengua catalana. En acabar, va dipositar un ram de roses als peus de l’estàtua de Rafael de Casanova.
En Marc Forés llegint el parlament
Us adjuntem el parlament que va llegir en Marc Forés:
Avui 11 de Setembre del 2011, Diada Nacional de Catalunya, Crida Premianenca vol manifestar el seu rebuig més enèrgic en contra de la resolució del TSJC sobre l’ús del castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes.

Considerem que el model d’immersió lingüística és l’eix vertebrador de convivència social i cultural de la nostra ciutadania.

Han calgut molts esforços per arribar fins aquí, ningú ens ha regalat res. I tothom sap que la llengua catalana s’ha de protegir i s’ha d’estimar perquè sense el català som ben poca cosa. Sense la parla no hi ha futur possible perquè desapareixerà la nostra identitat.

Ens han posat el dit a la nafra. Doncs ara i més que mai és quan hem d´estar més units i més compromesos en la lluita del nostre model educatiu.

Tanmateix, volem recordar a tots aquells que ens volen destruir com a poble que nosaltres no acatem la sentència del TSJC, ni un pas enrere amb el català, i si cal desobeir… així ho farem.

Visca la nostra llengua i la nostra cultura!
Visca Catalunya i els Països Catalans!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.