Al·lèrgia a les utopies

El govern premianenc perd els nervis al plenari davant la voluntat de Crida d’implicar la ciutadania en la gestió municipal


El Ple Municipal d’octubre, celebrat dimecres 19, va posar de manifest de manera fefaent el que ja s’havia anat anunciat en sessions precedents i també en múltiples declaracions públiques dels regidors i l’alcalde de CiU: les temptatives de Crida Premianenca d’aprofitar fins a l’última esquerda per tal d’aproximar l’Ajuntament a la ciutadania no només desconcerten l’equip de govern (segurament acostumat a una oposició molt laxa) sinó que també l’estan començant a neguitejar profundament.

Intervenció de Crida Premianenca durant el ple d’octubre,
emesa per internet a través d’ Ustream, per Ràdio Premià de mar. 
Amb la connivència gens casual del grup popular, els regidors de CiU van replicar les iniciatives i propostes de Crida (que presentava fins a cinc mocions i tres preguntes) amb un ventall insòlit d’excuses absurdes i pretextos insubstancials. Però el més preocupant va ser el to despectiu expressat en cadascuna de les intervencions per part del govern (secundat principalment pel grup popular i en ocasions també per la resta de l’oposició) envers l’audàcia de mocions com la que demanava impulsar un Pla Director de Participació Ciutadana o l’inici de treballs participatius en la confecció del pressupost municipal: amb actituds i comentaris impropis de representants polítics les iniciatives de Crida van ser contestades sistemàticament des de l’immobilisme, la por i el menyspreu.

En aquest Ple municipal Crida va dir ben fort que ha entrat a l’Ajuntament perquè una part molt important de l’electorat encara creu que és possible fer les coses d’una altra manera. Tal com afirmava divendres 21 el portaveu de Crida Joan Ribet a Ràdio Premià de Mar: “no em desagrada que ens diguin utòpics, ni tampoc que ens diguin pesats”. A Premià de Mar li calen utopies i ciutadans que les persegueixin. I ens farem pesats.

Podeu llegir la notícia del Ple de Ràdio Premià de Mar a: http://ves.cat/aVmM


Podeu escoltar el Premià Notícies de dijous 20 d’octubre 
i la sessió plenària íntegra a: http://radiopremiademar.ivoox.com/

One thought on “Al·lèrgia a les utopies

  • Penso que és positiu desmarcar-se de les formes de fer habituals, digue'm que és una cosa necessària avui en dia. D'altra banda, penso que seria un error fer-ne bandera i que assumir aquest rol com la raó de ser de la Crida pot convertir-la en un 'outsider' i, per mi, el més important de tot és que el partit/llista incideixi en la realitat municipal.

    També trobo a faltar que les mocions i propostes estiguin més madures (atenció al risc de cremar-se o cremar-ho tot), més capacitat de negociació i de gestió dels temps polítics, tots ells d'extrema importància. I vigilar que l'arbre no ens impedeixi veure el bosc: cal baixar a coses tan burocràtiques com les ordenances, els preus públics, les modificacions pressupostàries, etc, les clavegueres de la gestió pública però elements nuclears del què fa i com ho fa l'Ajuntament, del dia a dia de l'Administració.

    En definitiva, un horitzó clar i una estratègia a seguir per arribar-hi. És possible que ho tingueu clar, però jo, des de fora, no ho tinc clar.

    Disculpeu que sigui crític. Que consti que no defensaré cap dels altres partits, fan un espectacle prou lamentable cada mes, però crec necessari un pas endavant i us ho volia dir.

    Salut i bona feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.