La participació ciutadana, principal protagonista de les mocions de Crida Premianenca al ple d’octubre

Joan Ribet, regidor de Crida, entrant les mocions al registre.
El grup municipal de Crida Premianenca-Poble Actiu presentarà quatre mocions al ple ordinari del 19 d’octubre: la creació del Pla Director de Participació Ciutadana, l’elaboració de pressupostos participatius, la creació d’un Pla d’Ordenació d’Equipaments Comercials per afavorir el comerç local i la reclamació dels diners que l’Ajuntament deu a l’Associació Amics de La Bressola.

Després de la prova superada del primer ple al mes de setembre, aquest octubre Crida presenta quatre peticions locals. En aquesta ocasió, pren especial força la participació ciutadana. Aquesta voluntat, present al programa electoral del partit, queda palesa amb la proposta de creació d’un Pla Director de Participació Ciutadana. Amb aquest Pla, Crida Premianenca fa propostes concretes perquè la política municipal guanyi en pluralitat, proximitat i, sobretot, compti amb l’opinió dels premianencs i premianenques en accions vinculants. Alguns d’aquests punts són l’obligació de l’Ajuntament a realitzar consultes populars i la reglamentació de la possibilitat que entitats i particulars intervinguin als plens. La figura dels regidors i regidores de barri també queda recollida en aquest Pla.
El Pla Director de Participació Ciutadana presentat per Crida Premianenca ja inclou una proposta per a l’entrada en funcionament de pressupostos participatius, però la segona moció que es presentarà al proper ple insta l’Ajuntament a tirar endavant aquesta fórmula d’immediat, ara que s’està començant a elaborar el pressupost de 2012. Així, els ciutadans de Premià de Mar podran decidir de forma directa a què es dedica un percentatge del capítol d’inversions que presenti el futur pressupost municipal.
A banda d’aquestes dues mocions sobre participació ciutadana, la formació municipalista també es posiciona en favor del comerç de proximitat amb la moció per a la creació d’un Pla d’Ordenació d’Equipaments Comercials. Amb això, Crida pretén aconseguir un Pla de dinamització comercial i una comissió de seguiment amb un representant de cada grup municipal, membres de l’associació de Comerços Associats de Premià, botiguers del Mercat Municipal i diferents presidents de les associacions de veïns i veïnes de Premià de Mar.
Per últim, Crida Premianenca presenta una darrera moció per incitar l’Ajuntament de Premià de Mar a tornar a pagar l’aportació econòmica a l’Associació Amics de La Bressola, com a soci protector de l’entitat. Aquesta associació té per objectiu divulgar la tasca de La Bressola, la xarxa d’escoles que segueixen el sistema d’ensenyament d’immersió lingüística en llengua catalana a la Catalunya Nord, on la situació de la llengua és dramàtica. Són 169 els ajuntaments adherits, però l’Ajuntament de Premià de Mar no paga els 300 euros anuals a l’associació des de 2008. És per això que Crida Premianenca converteix en moció l’obligació de l’Ajuntament d’acomplir amb la quota, a més de demanar una justificació del perquè del no pagament i la petició de la difusió de l’activitat de La Bressola.
 
Crida Premianenca, 10 d’octubre de 2011

2 thoughts on “La participació ciutadana, principal protagonista de les mocions de Crida Premianenca al ple d’octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.