Moció conjunta de l’oposició impulsada per Crida contra les retallades a l’escola bressol i de música

El partit també presenta al Ple Municipal de novembre una moció per a la creació d’un Reglament d’Habitatge Desocupat i una altra per tal que Premià de Mar s’adhereixi a “Municipis per la Independència”, i formula 6 preguntes i 3 precs a l’equip de govern
Els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Premià de Mar presentaran al Ple Municipal d’aquest dimecres de forma conjunta una moció impulsada per Crida Premianenca-Poble Actiu de posicionament contra les retallades anunciades pel govern autonòmic a les escoles bressol i de música. La moció ja va ser presentada en l’anterior Ple únicament per Crida, però en aquella ocasió els altres grups no s’hi van pronunciar a favor adduint motius diversos. Ara el text ha estat consensuat i ha obtingut l’adhesió d’ICV, PP i PSC. 
La moció, recordem-ho, denuncia retallades del 12% i el 23% respectivament en les ajudes que destina la Generalitat a l’Escola Bressol Municipal i l’Escola Municipal de Música, i que –de moment- ja ha suposat un increment en el preu de la matrícula a l’escola bressol. El text insta expressament l’equip de govern premianenc a “demanar al govern de la Generalitat que per al curs 2011-2012 i posteriors compleixi els acords presos amb les entitats municipalistes el 14 de febrer de 2005 i el 9 de juliol de 2008, de sosteniment de les escoles bressol i escoles de música municipals, pels quals es comprometia a subvencionar 1.800 euros i 600 euros per infant i curs, respectivament”.

A banda d’aquesta moció conjunta Crida presenta també una moció en la qual es demana a l’equip de govern la creació d’una comissió redactora d’un Reglament d’Habitatge Desocupat (encaminat a obtenir rendiment dels immobles buits que es registren actualment al municipi i mitigar la problemàtica que pateixen molts sectors socials en aquest àmbit) i una altra moció a favor que Premià de Mar s’adhereixi a la plataforma de “Municipis per la Independència” (de la qual ja formen part quatre ajuntaments maresmencs).
En l’apartat de precs i preguntes Crida Premianenca presenta en aquesta ocasió una bateria de sis preguntes i tres precs: entre altres coses se li demana al govern per un conveni amb l’empresa Maresme TV que ara s’hauria rescindit; sobre l’estat de les obres de l’Amistat i la data d’inauguració; sobre els problemes d’estacionament als voltants de l’estació de trens; o sobre l’aplicació de la Llei de Barris (projecte conjunt amb Premià de Dalt).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.