“Ronda Mataró-Maresme: la paradoxa cíclica del govern de Premià” per Albert Fresquet

No crec que digui res de nou afirmant que Convergència i Unió és un gran referent fent la puta i la Ramoneta. A nivell nacional, constantment ens ho demostren amb el misteriós pacte fiscal (allò que havia començat sent un concert econòmic, però que ja ha patit les tisores abans d’hora), prenent més força amb el tàndem Mas-Duran; a nivell local, també en tenim exemples per donar i per vendre. Ara bé, el que vam viure en el Ple municipal de desembre es mereix un lloc honorífic en la seva vitrina de trofeus.

En aquest Ple, Crida Premianenca vam presentar una moció per tal que des de l’Ajuntament de Premià de Mar es demanés l’anul·lació definitiva de la ronda Mataró-Maresme, atès que si bé la pressió popular encapçalada per la Coordinadora Preservem el Maresme ha aconseguit aturar el projecte, aquest no ha estat anul·lat definitivament. La moció va rebre els vots favorables d’ICV-EUiA i Crida Premianenca, l’abstenció del PP i el vot contrari del PSC i CiU, i, per tant, no va ser aprovada. A priori, la votació podria concebre’s amb total normalitat; si més no, a mi no em sobtarien pas els diversos posicionaments. Ara bé, si tractem el tema amb perspectiva i retrocedim al període pre-electoral, podrem detectar les peces que no hi encaixen correctament.
A principis de maig, des de la Crida vam organitzar una xerrada amb els companys de la Coordinadora Preservem el Maresme per parlar dels laterals. En el transcurs de la ponència, Antoni Esteban, portaveu de la Coordinadora, va fer al·lusió al posicionament favorable de Miquel Buch i Joaquim Ferrer, alcaldes de Premià de Mar i Vilassar de Mar, respectivament, pel que fa a la seva construcció. Com era d’esperar en el circ mediàtic que es munta en període de campanya, els dos alcaldes no van trigar gaire en emetre un comunicat desmentint les afirmacions d’Esteban, tot i que tampoc es declaraven contraris al projecte ni en el comunicat ni en el programa electoral, almenys el grup premianenc. En tot cas, uns dies més tard, la Coordinadora Preservem el Maresme feia públic el posicionament dels diversos partits polítics dels pobles afectats per la hipotètica ronda Mataró-Maresme, i tant el grup de CiU de Premià de Mar com el de Vilassar de Mar hi constaven com a contraris. Sens dubte, un moment històric per emmarcar. No obstant això, hi ha qui canvia de quadres amb una expertesa exquisida vivint al límit amb un peu en allò oficiós i un altre en l’oficial.
Imatge extreta del web de la Coordinadora Preservem el Maresme.

Sense oblidar el passat, què millor per tenir una bona dosi de realitat que considerar el present? I és que l’actuació del grup municipal de CiU en l’anterior Ple va contradir el seu propi posicionament pres mesos enrere, sí. Però no només això, sinó que també va ser un vot diferencial respecte al que va emetre el grup de CiU de Mataró davant la mateixa proposta de moció. Malauradament, si alguna cosa manca en política és coherència o, com a mínim, capacitat per raonar les decisions en cada moment. Ara bé, tots estem curats d’espants a aquestes alçades i cada cop ens creiem menys les seves mentides. Així, doncs, que ningú se sorprengui si el dia de la foto hi ha empentes per sortir a primera fila.
Podeu escoltar les intervencions al Ple municipal de desembre referents a aquesta moció clicant aquí (minut 22:00).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.