Balanç Ple Municipal de març grup municipal Crida Premianenca

El grup valora positivament la liquidació del pressupost 2011 tot i algunes reserves respecte de la despesa social, i la societat CiU-PP tomba sengles mocions en contra de la reforma laboral  i pel dret a l’habitatge. Els principals temes tractats van ser els següents:

Liquidació del pressupost 2011 
Crida Premianenca s’absté ja que no va participar en l’elaboració del pressupost en qüestió ni va tenir l’opció de fer-hi aportacions atès que encara no formava part encara del consistori. El grup es congratula que s’hagi fet un tancament bo a tenor sobretot de la situació d’altres ajuntaments. Amb tot es detecta que el crèdit destinat a serveis a les persones no s’havia esgotat sinó que quedava molt import previst per executar: es qüestiona l’estalvi per considerar que és prioritari no fer contenció en despesa social. El grup roman a l’expectativa dels que s’han fet servir per al disseny dels pressupostos d’enguany (l’oposició va rebre l’esborrany dels pressupostos el mateix dia del ple al matí). Crida té previst fer les seves propostes al llarg del proper mes. 

Pla d’usos de les platges 
Vot favorable de Crida atès que els serveis previstos (tot i ser continuistes i sempre que es duguin a terme) són els necessaris. Amb tot el grup manifesta la seva oposició a qualsevol transvasament de sorra fins que no es defineixi una solució definitiva per a la conservació de les platges:. per motius ecològics; per motius de despesa innecessària (encara que sigui externa a l’Ajuntament); i per molèsties als banyistes (que ja gaudeixen de les platjes des de principis de maig). 
Urbanització Torrent Malet 
Vot favorable, ja que l’operació d’obres a la zona del polígon era absolutament necessària per l’estat de deixadesa actual. Amb tot el grup de Crida proposa crear un pla específic de dinamització econòmica de la zona, que hauria de potenciar la petita empresa i fer un control estricte de les empreses que s’hi vulguin instal•lar, per tal d’afavorir l’economia local. 
Mocions 
Contra la reforma laboral: Pactada i presentada conjuntament amb els grups d’ICV i PSC. Un cop més es posa de manifest l’aliança CiU-PP que impedeix que la moció prosperi. 
Pel dret a l’habitatge i pel desplegament de mesures en l’àmbit municipal: el grup de Crida considera que malgrat els límits competencials dels Ajuntaments, cal actuar per a minimitzar l’impacte social dels desnonaments. Cal que l’administració local no escatimi esforços ni imaginació a fi de mitigar el problema des dels seus àmbits competencials. Es demana també desenvolupar el Pla Local d’Habitatge i vincular-hi les mesures que es duguin a terme amb la comissió redactora del reglament municipal d’habitatge desocupat. També es roposa crear un protocol específic per a famílies que es trobin en situació de risc. Hi voten a favor ICV i PSC i en contra PP i CIU. Cap d’aquests dos grups no aporta arguments satisfactoris i el govern ens titlla d’oportunistes (assegura que ja s’estan prenent mesures però no les explica). 
Preguntes 
-Horari guinguetes platges: el govern es mostra disposat a pactar els horaris d’obertura de les guinguetes. 
-Horaris bars i terrasses: el govern no sap respondre per què hi ha bars que obren fins més tard que altres. Assegura que es regeixen per la normativa autonòmica vigent i també assenyalen que sovint s’actua en funció de les queixes dels veïns, i que per això s’insta alguns bars a tancar abans que altres. Des de Crida veiem polítiques tendencioses i anunciem que ens farem forts per tal que s’acompleixi la normativa sense l’arbitrarietat del govern 
-Balanç funcionament Espai l’Amistat: no es donen xifres d’assistència i per tant el grup de Crida entén que no existeix cap sistema de control i seguiment. Es retiraran les promocions del pàrking que s’anuncien al web i que no existeixen. 
-Reforma nucli antic: el regidor d’urbanisme indica que s’actuarà en funció dels recursos de què es disposi. No assenyala terminis per al desenvolupament del pla de modernització. Crida defensa un nucli antic viu urbanísticament però també socialment. 
Podeu escoltar la sessió plenària i llegir la
crònica del Premià Notícies a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.