El dret a l’habitatge i els drets dels treballadors al Ple de març amb sengles mocions

La formació també pregunta sobre la modernització del nucli antic, els horaris de guinguetes de platja i bars i terrasses del municipi i sobre els primers mesos de funcionament de l’Espai l’Amistat.

Els efectes de la crisi en les economies més fràgils han agreujat arreu del país, i també al nostre municipi, les dificultats per accedir a un habitatge i han multiplicat els casos de desnonaments. És per això que Crida Premianenca porta al Ple Municipal del mes de març una moció en la qual demana al consistori l’adopció d’un seguit de mesures capaces de mitigar, si més no, aquestes situacions: la posada en funcionament del Pla Local d’Habitatge aprovat per Ple; la creació de l’Oficina Municipal d’Habitatge; l’inici de treballs encaminats a redactar un reglament municipal en aquest sentit i també l’adopció d’un plegat de mecanismes entre administració local i teixit associatiu a fi d’optimitzar la coordinació quan calgui atendre casos concrets de dificultats greus per part de veïns de Premià de Mar.

La 2a moció demana al plenari de pronunciar-se clarament en contra de la reforma laboral aprovada pel govern de Madrid i a favor també de la vaga general convocada pel 29 de març, així com altres mobilitzacions motivades per aquestes mesures. En un pla més pràctic, es demana també al consistori que s’abstingui d’aplicar els punts del decret llei que habiliten les administracions per acomiadar treballadors i executar determinades mesures de flexibilitat interna.

En l’apartat de precs i preguntes el grup municipal de Crida formula quatre preguntes (una d’elles amb un prec inclòs). En primer lloc es demana al govern una previsió respecte a les obres de modernització del nucli antic (concretament pel calendari i la despesa prevista aquest 2012). L’oci nocturn és el denominador comú de les dues preguntes següents: respecte a les guinguetes de la platja (Crida pregunta concretament pels horaris i fa un prec per tal que puguin obrir fins les 3 de la matinada, com ho fan en municipis veïns) i respecte a bars i terrasses del nucli urbà, atès que el partit ha comprovat que no s’estan aplicant de manera prou igualitària les ordenances relatives a ocupació de la via pública i horaris de tancament.

Finalment el grup municipal demana al govern un balanç dels dos primers mesos de funcionament del nou Espai l’Amistat i en especial pel que fa a les festes populars, per considerar que els preus de les entrades és excessiu i, per tant, es contradiu amb el pretès esperit obert i accessible de l’equipament. Així mateix, Crida fa notar que els horaris de l’aparcament recomanat per l’Amistat (Plaça dels Països Catalans) no es corresponen amb els horaris de molts espectacles i pregunta, per últim, quan entrarà en funcionament l’abonament d’estacionament anunciat al web d’aquesta institució.

Acta del ple ordinari del 21 de març disponible a la web de l’ajuntament
Podeu consultar el text de les mocions, precs i preguntes d’aquest mes a l’apartat del nostre blog “Mocions, precs i preguntes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.