Crida demana que Premià de Mar sigui declarat municipi per la diversitat sexual

Crida Premianenca porta a aprovació al Ple Municipal que se celebrarà el pròxim dimecres dia 20 de juny una moció per l’alliberament gai, lèsbic i transsexual.
Concretament la formació considera en la part expositiva del document que els progressos assolits per aquest col·lectiu després de la dictadura en diferents terrenys no s’han traduït, encara, en una situació de llibertat plena com seria desitjable. Així mateix, constata Crida, d’un temps ençà s’han institucionalitzat a grans ciutats com Barcelona, València o Palma espais d’ús exclusiu per a un sector particular d’aquest col·lectiu, de caràcter elitista, que ha afavorit el fenomen del gueto i que propicia que moltes persones romanguin excloses de la vida social normalitzada. La moció també denuncia que l’homofòbia i la transfòbia continuïn massa presents al nostre context més immediat (ensenyament, àmbit laboral, etc.)
Per tot plegat Crida Premianenca demana en aquesta moció, entre altres coses, que Premià de Mar sigui declarat municipi per la diversitat sexual; que s’insti els centres educatius a aplicar plans d’estudis on s’expliqui el fet homosexual i transsexual de forma transparent; que l’Ajuntament executi un seguit d’accions encaminades a la normalització social d’aquest col·lectiu (accions informatives, plans d’acollida per a gent gran i joves en espais municipals específics, protocols per a casos d’homofòbia i transfòbia en l’àmbit policial).
Finalment la moció demana fer onejar la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament de Premià de Mar cada 28 de juny, Dia Internacional per l’Alliberament LGT.
Assignatures pendents de la Festa Major
En l’apartat de precs i preguntes el grup municipal de Crida s’interessa
per un seguit de qüestions relatives a la Festa Major de Premià de Mar.
Concretament el grup s’interessa per temes de comunicació (actualització del web oficial de la Festa, difusió de la imatge del nou cartell i repartiment del programa) i per la seguretat: amb relació al desembarcament, que aquest any caurà en divendres (el grup pregunta si existeix una Pla Específic Municipal o un Pla d’Autoprotecció), i amb relació a la presència policial en actes de cercavila.
Seguidament Crida preguntarà al govern per l’estat dels passos subterranis
d’accés a la platja i a l’estació (en matèria de seguretat i manteniment); per
l’atenció municipal als sense sostre de Premià de Mar (quin seguiment se’n fa, quins protocols se segueixen); i finalment per la falta d’actuacions policials davant la presència que s’ha detectat de menors en edat escolar al mercat ambulant dels dijous.
Podeu consultar el text íntegre de la moció i les preguntes AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.