Crida Premianenca aposta per un reglament de participació amb mecanismes propis de la democràcia directa

L’Ajuntament de Premià de Mar es troba immers en la creació d’un nou Reglament de Participació Ciutadana amb l’objectiu de “crear un marc legal i establir els canals de participació perquè la ciutadania pugui incidir ens els afers públics i d’interès general del municipi”. Segons el web de l’Ajuntament, “amb aquest reglament, es fa un pas endavant per fomentar el consens i la implicació activa dels ciutadans, entitats i associacions en el bon funcionament de la vila”. Els encarregats de realitzar aquest reglament, l’empresa Eidos i tècnics de l’Ajuntament, ja han iniciat una roda de converses amb els diferents portaveus dels Grups Municipals. 

D’entrada, Crida Premianenca manifesta de nou el malestar per la contractació d’una empresa que elabori aquest nou reglament tenint en compte que ja hi ha tècnics municipals especialistes en la qüestió que podrien treballar-hi. Cal recordar que el grup municipal ja s’ha posicionat diverses vegades en matèria de participació ciutadana i, fins i tot a l’inici del mandat, va presentar una moció on s’hi plantejaven mecanismes radicalment democràtics que va ser rebutjada. 
Malgrat tot, des de Crida Premianenca ja s’han fet arribar les propostes de la mà del portaveu del grup, Joan Ribet, remarcant la necessitat d’aprofitar l’ocasió per a incloure mecanismes de participació ciutadana que s’aproximin a la democràcia directa, com poden ser la creació de regidories de barri, l’elaboració de pressupostos participatius i la garantia de realitzar periòdicament audiències públiques amb l’alcalde i els regidors. 
Crida Premianenca considera que ara és el moment de canviar les dinàmiques organitzatives internes de l’Ajuntament, així com també les que relacionen l’Ajuntament, com a administració pública més propera a la ciutadania, amb els premianencs i premianenques.
És per això que a l’entrevista realitzada per l’equip tècnic que elabora el nou reglament, el portaveu de Crida Premianenca va manifestar la necessitat d’aprofitar aquest moment per a anar més enllà d’un possible ordenament de mecanismes ja existents, molts d’ells obsolets, i introduir noves fórmules participatives que vagin acompanyades d’intencions clares per part de l’equip de govern per a facilitar entorns participatius. 
Només si aquest reglament contempla aquests canvis, no tan sols normatius sinó clars símptomes de canvi de mentalitat per part del govern, Crida Premianenca acabarà donant suport al projecte del nou reglament de participació ciutadana. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.