Crida Premianenca demanarà que Josep Anglada sigui declarat persona “non grata” al municipi

La visita del líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, va aixecar protestes entre els veïns de Premià de Mar. En aquest sentit, la candidatura municipalista demanarà al proper Ple que Josep Anglada sigui declarat persona “non grata” al municipi.
El proppassat dijous 25 d’octubre, Josep Anglada, líder del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), va visitar el mercat ambulant de Premià de Mar amb motiu de la precampanya electoral. Tot i que la notícia de la seva visita va ser rebuda amb poc temps d’antelació, una trentena de premianencs es van manifestar contra la presència d’Anglada al municipi a partir d’una convocatòria feta el dia anterior a les xarxes socials. Josep Anglada, en declaracions a Ràdio Premià de Mar, va titllar els manifestants de ser “perroflautas” i “quatre arreplegats que no representen ningú”.
La comitiva de PxC, encapçalada per Anglada, gaudia de la presència de regidors de l’Ajuntament de Mataró com Mònica Lora (també secretària de les joventuts del partit) i Juan Gabriel Ponce. Entre les cares conegudes també hi havia integrants del nucli dur del partit xenòfob com Marta Riera, regidora a Vic i mà dreta del líder del partit, i Robert Hernando, regidor a Igualada i secretari general de PxC.
Font de la fotografia: Ràdio Premià de Mar

Enmig de l’actual context de crisi econòmica, el perill que suposa l’auge d’un discurs que té al seu punt de mira les persones migrants és important a considerar i gens menyspreable. És per això que Crida Premianenca demanarà al proper Ple Municipal de novembre que Josep Anglada sigui declarat persona non grata a Premià de Mar a fi de recollir i fer palès, des de les institucions, el rebuig popular generat per les darreres visites del líder xenòfob al municipi. Alhora, la formació manifesta el seu suport a totes les mobilitzacions que es facin amb l’objectiu de preservar la convivència entre els premianencs i contra la presència d’elements feixistes provocadors a la vila.
Finalment, Crida Premianenca destaca, també, l’extraordinària feina que la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) està fent arreu del territori per aturar el desplegament del discurs xenòfob. Així doncs, la candidatura municipalista celebra amb optimisme la reunió que tindrà lloc avui a Mataró per constituir el nucli d’UCFR al Maresme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.