L’Ajuntament negociarà amb els supermercats per evitar el rebuig d’aliments

També  es van presentar mocions conjuntes per defensar els treballadors municipals, el dret a l’autodeterminació del poble català i el rebuig a la instal·lació d’una nova antena a Sant Mateu. Els portaveus de Crida Premianenca finalment van preguntar sobre la neteja de l’aparcament de La Salle, l’augment de l’IVA en l’oferta cultural de l’Amistat i els desperfectes de la font del Parc de Can Fitó. 
Crida Premianenca va portar a aprovació al Ple Municipal d’octubre una moció conjunta amb ICV-EUiA-E per tal que l’Ajuntament, en acord amb les entitats socials corresponents i els supermercats, elaborés un protocol d’actuació a fi de poder recuperar i gestionar els aliments en bon estat que fins ara es llençaven. El creixent nombre de persones que es troben en situació de pobresa, prop de 3 milions arreu dels Països Catalans, comporta que moltes d’elles es vegin abocades a buscar aliments en contenidors, fet que suposa un clar atac a la dignitat d’aquestes persones, a més d’un important greuge sanitari. Joan Ribet, regidor de Crida, va assenyalar que “tenim l’oportunitat de fer polítiques de proximitat amb les entitats que treballen socialment en un moment complicat on l’índex de pobresa està creixent”, tot exigint que s’anés més enllà de l’establiment de dinàmiques de col·laboració puntuals amb les entitats i s’optés definitivament per l’elaboració de protocols concrets i coherents amb la situació social actual. La moció es va aprovar per assentiment. 
La segona moció presentada tenia per objectiu la defensa dels acords obtinguts en negociació col·lectiva a l’Ajuntament de Premià de Mar. Aquesta moció, proposada també pels grups municipals de Crida Premianenca, CiU i ICV-EUiA-E a petició del Comitè Unitari de Personal de l’Ajuntament, pretenia manifestar el rebuig a les polítiques en matèria laboral imposades pel Govern espanyol, alhora que instava l’Ajuntament a buscar el màxim consens i respecte amb els treballadors de l’administració municipal. La moció, exposada pel president del Comitè Unitari sota l’expectació d’un nombrós grup de treballadors de l’Ajuntament, va ser aprovada per l’àmplia majoria del ple. Joan Ribet va voler destacar que “l’atac als treballadors de l’administració pública local és un atac directe als fonaments de l’estat del benestar”. A més, va afegir que des de Crida Premianenca, amb la defensa dels treballadors d’aquest sector, “emplacem tota la classe obrera i treballadora a organitzar-se de nou per evitar noves mesures com les que provenen des de Madrid, però també de les que surten de Barcelona, del Govern de la Generalitat”
Seguidament, l’Alcalde va presentar una moció entrada conjuntament per ICV-EUiA-E, CiU i Crida Premianenca, així com també per ERC, SI i RCat malgrat no tenir representació al consistori. La moció volia ser un punt de suport local a la resolució aprovada pel Parlament el 26 de setembre, instant-lo, sobretot, a celebrar una consulta popular d’autodeterminació del poble català. Joan Ribet va fer palesa la importància dels municipis en el camí per la consecució d’un estat propi i, paral·lelament, va fer una crida a la ciutadania per “construir un model d’estat diferent del que tenim, que no vingui signat des dels poders econòmics, sinó que estigui plantejat directament des de la societat”. També va demanar a l’Equip de Govern la col·locació d’una senyera estelada a la Plaça dels Països Catalans com a punt simbòlic i emblemàtic d’aquesta fita, proposta que va ser rebutjada per l’alcalde Miquel Buch en representació del grup municipal de CiU. No obstant això, el text base de la moció va ser aprovat amb els vots favorables exclusivament dels partits del plenari que la presentaven. 
L’última proposta del bloc de mocions fou la que va presentar el grup municipal de Crida per tal que el Ple Municipal de Premià de Mar es manifestés contrari a la instal·lació d’una antena de telecomunicacions a Sant Mateu. La moció va ser entrada per urgència per la importància del cas, l’acceleració dels fets i la manca d’informació provinent de l’Ajuntament de Premià de Dalt. L’escrit va ser elaborat en concordança amb la feina feta anys enrere per la Coordinadora de Defensa de la Serra de Marina (CODESEMA), organització ecologista del Maresme, sobre aquesta mateixa qüestió. Els objectius de la moció passaven per protegir l’espai del turó d’en Lladó a l’entorn de l’ermita de Sant Mateu de possibles agressions mediambientals, atès que es tracta d’un Espai d’Interès Natural. Alhora, es demanava l’elaboració d’estudis per cercar una altra ubicació on instal·lar-hi, si s’escaigués, l’antena amb menys repercussions ambientals i paisatgístiques, així com també per conèixer i desmantellar les instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions de la Serralada que a dia d’avui hagin quedat obsoletes. La moció va ser rebutjada amb els vots contraris de CiU perquè no tenien, segons van argumentar, prou informació per decidir el seu posicionament, tot i haver consultat l’Ajuntament de Premià de Dalt, liderat també per CiU. 
El Ple Municipal d’octubre es va tancar amb l’apartat de precs i preguntes. Aquí, Crida Premianenca demanava, en primer lloc, per la neteja i condicionament de l’aparcament de La Salle. El regidor de la formació Marc Forés va preguntar sobre la instal·lació de papereres i l’ajardinament. També va remarcar la manca de senyalització per a vehicles i el perill que suposa la falta d’arranjament de les voreres per a la gent gran. La segona pregunta, presentada de nou per Crida Premianenca, tractava la pujada de l’IVA a l’oferta cultural de l’Amistat. El regidor de Cultura, Joventut i Festes, Eloi Maristany, va respondre que l’augment de l’IVA es començaria a aplicar a partir del gener del 2013 i que, ara per ara, no aplicarien noves bonificacions per incentivar la cultura al municipi. Finalment, una darrera pregunta també de Crida sobre els desperfectes de la font del Parc de Can Fitó va cloure el Ple. L’Equip de Govern va explicar que es tracta d’un problema de la xarxa de rec que solucionaran tan bon punt gaudeixin dels pressupostos de la reparació. 
Podeu consultar totes les mocions, precs i preguntes a l’apartat corresponent (http://www.cridapremianenca.cat/p/mocions-precs-i-preguntes.html) del web de la formació.
Podeu escoltar l’àudio del ple aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.