El Síndic de Greuges dóna la raó a Crida en la reclamació d’una resposta a l’equip de govern i recorda la necessitat de transparència i participació

El partit va reunir-se amb l’equip del Síndic quan va ser a
Premià de Mar i li va demanar per una pregunta formulada
al govern al Ple i mai contestada per l’equip de govern

Al Ple Municipal del mes de novembre de 2012, Crida Premianenca va presentar una pregunta a l’equip de govern arran d’un comunicat publicat en el web municipal on s’expressaven un seguit de crítiques a l’acció del partit municipalista, que dies abans havia fet públic un expedient interposat al cap de la policia local. Finalment la pregunta va ser retirada atès que la regidora de comunicació, Olga Safont, va excusar la seva presència a la sessió a causa d’una malaltia i es va oferir a respondre per escrit. La dita resposta es va trametre a Crida Premianenca per mitjà de correu electrònic el dia 10 de desembre, però en aquesta resposta no s’atenia el contingut íntegre de la pregunta que s’havia formulat. Concretament Crida Premianenca demanava per la funció del web municipal i, en segon lloc, per la possibilitat que els grups municipals i les entitats del municipi poguessin –com fa l’equip de govern- disposar d’un espai al portal on publicar informacions i opinions pròpies.
Aprofitant la visita a Premià de Mar de l’equip del Síndic de Greuges el 13 de desembre de 2012, Crida Premianenca els va traslladar la qüestió, sobre la qual s’ha obtingut resposta amb data 12 de febrer de 2013. En el seu escrit el Síndic Rafael Ribó dóna la raó al partit premianenc quan considera, textualment i després de llegir la resposta escrita per Olga Safont, que:

I recorda a l’equip de govern el deure de l’administració de facilitar la tasca de control per part dels grups polítics i de vetllar per la participació ciutadana:

Entenem, doncs, que la resolució del Síndic ha estat oportunament tramesa al govern de Premià de Mar que en breu donarà resposta a la pregunta de Crida Premianenca sobre la possibilitat que el web municipal estigui també a disposició dels grups municipals i les entitats premianenques perquè hi habilitin espai propi informatiu i d’opinió.
Podeu consultar el text íntegre de la resposta del Síndic de Greuges AQUÍ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.