Crida Premianenca rebutja qualsevol operació de Núñez i Navarro a Can Sampere

Crida aposta per una zona verda totalment pública a l’espai de l’actual
Can Sampere. Alhora exigirà a l’Ajuntament que no faci concessions a
JOSEL S.L., empresa propietària, recorrent si s’escau a la desobediència.

El passat dimecres 27 de març, l’Equip de Govern, en el context d’una Junta de Portaveus extraordinària, va informar a la resta de formacions de la situació actual de Can Sampere arran de la resolució judicial que obligava l’Ajuntament a atorgar la llicència a Núñez i Navarro per desenvolupar l’activitat industrial sol·licitada. Segons va informar el Govern, el termini per a l’enderrocament finalitza el proper dimarts 2 d’abril, motiu pel qual JOSEL SL va comunicar que en aquesta mateixa data començarien les obres.
Per altra banda, l’empresa reclama 4,2 milions d’euros com a indemnització al·legant les pèrdues ocasionades durant el període que l’Ajuntament no li ha permès desenvolupar la seva activitat econòmica. Si bé és cert que totes les forces polítiques presents a la Junta van oposar-se a pagar la indemnització, Crida Premianenca exigeix a l’Equip de Govern la mateixa contundència per rebutjar qualsevol operació de Núñez i Navarro a Can Sampere. Malgrat que la llicència és per a fins industrials, sospitem que l’enderrocament tindrà per objectiu la degradació de l’espai per aconseguir finalment la requalificació del terreny, convertint-lo així en sòl residencial per a la construcció d’habitatges.
En aquest sentit, Crida considera que caldrà emprendre accions valentes i recórrer a instàncies supramunicipals com la Generalitat de Catalunya per explicar la difícil situació urbanística de la nostra vila i exigir solucions per tal que els terrenys de Can Sampere esdevinguin una zona verda amb equipaments, una necessitat bàsica per a un municipi amb una densitat de població de 13.338,9 hab./km2 que no es pot permetre més habitatges. L’Equip de Govern, paral·lelament, s’ha de comprometre a mantenir un flux d’informació constant amb la ciutadania per desenvolupar el procés amb absoluta transparència.
Cal destacar que fins a dia d’avui alguns espais de Can Sampere han estat destinats com a magatzem de material i com a espai d’assaigs de diverses entitats culturals, així com per a guardar-hi les carrosses de la Cavalcada de Reis. Can Sampere, doncs, ha esdevingut els darrers temps, gairebé per inèrcia ciutadana, un espai de creació i interrelació dels premianencs i premianenques. Així mateix, la formació es pregunta quin espai municipal podrà acollir aquestes activitats i, en qualsevol cas, demanarà a l’Equip de Govern solucions per a garantir la continuïtat de les activitats que s’hi duien a terme.
Finalment, Crida emplaça la ciutadania a organitzar-se i mobilitzar-se per aconseguir, tal i com recollia al programa electoral, que Can Sampere esdevingui un pulmó verd de la població, emprant, si s’escau, accions de desobediència tals com evitar l’entrada de maquinària al recinte de la fàbrica. D’aquesta manera, considerem imprescindible que el consistori premianenc sigui al costat d’aquestes mobilitzacions. Conseqüentment, Crida Premianenca donarà suport i participarà activament als moviments veïnals que es creïn perseguint aquesta finalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.