El Ple de febrer aprova una moció d’adhesió a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya

Crida Premianenca també va fer cinc preguntes al govern sobre la
deixadesa del cablejat elèctric, el port esportiu, l’estat dels contenidors de
la brossa, les obres del Torrent Malet i la recollida de mobles i trastos vells

El darrer Ple Municipal va tenir lloc el dimecres 20 de febrer. Un dels punts que més debat va suscitar fou la moció d’adhesió a la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el proppassat 23 de gener, presentada pels grups municipals de CiU, ICV-EUiA-E i Crida Premianenca, i contra la qual tant el PSC-PM com el PP van presentar mocions alternatives. La moció incloïa dos punts d’acord proposats per Crida Premianenca amb relació a l’obertura d’un procés de diàleg que contemplés el conjunt dels Països Catalans i, alhora, destacant la necessitat d’engegar un debat sobre el model polític, institucional, econòmic, social i cultural del nou estat. El regidor de Crida Premianenca, Joan Ribet, va argüir la necessitat d’un procés de regeneració democràtica i va afegir que “aquesta ha de ser no només una oportunitat per exercir el dret a l’autodeterminació, sinó que la ciutadania també ha de poder decidir com ha de ser aquest nou país“. La moció va ser aprovada amb els vots favorables dels partits signants, i només amb els vots contraris de PSC-PM i PP.

Sobre la declaració de sobirania, el grup municipal del PSC-PM va presentar una moció pròpia on defensava un procés d’acord amb la legalitat vigent i pactat pels governs català i espanyol. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de CiU i PSC-PM, l’abstenció d’ICV-EUiA-E i PP, i el vot contrari de Crida Premianenca. En canvi, la contramoció presentada pel PP, on se substituïa el dret a decidir per la necessitat d’obtenir un nou model de finançament per Catalunya i la sortida de la crisi, va rebre exclusivament els vots favorables del PP, mentre que la resta de formacions van votar-hi en contra. En la seva intervenció, Ribet va voler recordar al regidor del PP que el seu partit venia de molts anys de privatitzacions i beneficiant fiscalment les rendes més altes, aplicant retallades als treballadors i empreses públiques, i als serveis bàsics com l’educació i la sanitat. També va fer palesa l’asfíxia fiscal a què l’Estat espanyol sotmet els Països Catalans, tot fent esment dels atacs constants a la cultura i la llengua. Finalment, Ribet va justificar el vot de Crida dient que “votarem un NO rotund perquè som una generació que estem farts d’aquesta hipocresia”.
Amb tot això es va cloure l’apartat de mocions per entrar al de precs i preguntes. En primer lloc, Crida Premianenca va preguntar al govern municipal sobre l’estat de deixadesa del cablejat elèctric. Joan Ribet va remarcar alguns dels carrers afectats especialment, i va demanar al govern que prengués mesures de cara al futur i que demanés a les companyies que posessin remei a aquesta problemàtica. La segona pregunta era sobre la situació actual del port esportiu. L’escrit de Crida Premianenca posava de manifest que actualment l’espai del port s’ha convertit en un abocador on només hi ha locals buits acompanyat d’una sensació d’inseguretat creixent a la zona. Ribet, paral·lelament, va explicar que “Crida Premianenca sempre ha defensat el desmantellament del port perquè aquest no té solució”, tot demanant mesures a curt i mitjà termini per superar la situació actual.
La tercera pregunta era sobre el mal estat dels contenidors de la brossa de la vila. Joan Ribet va explicar que hi ha contenidors que no es poden obrir amb el sistema de palanca i que moltes persones són incapaces d’obrir-los amb el sistema manual. Ribet va agrair la bona disposició de la regidora de Medi Ambient, Marisa Ferreras, que va demanar que se li notifiquessin els casos concrets en ser detectats. A continuació, la quarta pregunta va ser sobre les obres al polígon industrial del Torrent Malet. Joan Ribet va denunciar la manca de transparència per part de l’equip de govern, atès que l’oposició es va haver d’assabentar a través de la ràdio que les obres estaven aturades perquè l’empresa encarregada de la reforma del Torrent Malet havia fet suspensió de pagaments. Finalment, la cinquena pregunta de Crida era sobre la recollida de mobles i trastos vells, ja que en molts carrers se n’abandonen al voltant de contenidors i voreres. Ferreras va donar les dades concretes de la recollida de mobles, despeses del procés, etc., tancant així l’apartat de precs i preguntes.
Des de Crida Premianenca lamentem un cop més que l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, denegui torns de resposta als regidors de Crida Premianenca tal com va passar en la pregunta sobre el port esportiu d’aquest Ple. No és el primer cop que l’equip de govern denota mala praxi política i democràtica. Recentment, la regidora de Comunicació, Olga Safont, no va respondre una pregunta de Crida Premianenca, fet pel qual el Síndic de Greuges va cridar l’atenció al govern de Premià de Mar.
Podeu consultar totes les mocions, precs i preguntes a l’apartat corresponent del web de la candidatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.