Una moció d’urgència del Comitè Unitari de Personal de l’Ajuntament tensa l’alcalde Miquel Buch al Ple de març

La moció, presentada per Crida Premianenca i la Coalició d’Esquerres,
demanava que es derogués el decret dels criteris de la paga de
productivitat dels treballadors de l’Ajuntament de Premià de Mar.

El darrer Ple Municipal, celebrat el dimecres 20 de març, va tenir un punt destacat a l’ordre del dia. L’Equip de Govern, format per CiU i PSC-PM, va portar a aprovació el Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana, reglament que denota un cert canvi en les polítiques de participació del municipi. El portaveu de Crida Premianenca al Ple, Joan Ribet, va celebrar que el Govern iniciés aquest procés de canvi reflectit en el reglament. Alhora, va voler destacar algunes de les propostes que Crida havia fet durant la seva redacció i que, malauradament, van ser rebutjades, tals com dotar de caràcter vinculant les consultes populars o bé que els premianencs, a títol individual, poguessin presentar preguntes als plens. Així mateix, Ribet va lamentar que no s’hagués fet més difusió del procés d’elaboració del reglament per tal d’augmentar-hi la participació. No obstant això, el regidor de Crida va cloure la seva intervenció anunciat el vot positiu dels dos regidors de la candidatura en l’aprovació del reglament, entenent que “el nostre és un sí crític i, a partir d’ara, els grups municipals ens l’hem de fer nostre, així com el govern ha de desenvolupar polítiques perquè aquest estigui a l’abast de la ciutadania i les entitats, i que també se’l facin seu, participant obertament a la política municipal”. Finalment, el reglament va ser aprovat per unanimitat.
L’altre punt important de l’ordre del dia, incorporat per urgència en iniciar el Ple, va ser una moció presentada per Crida Premianenca i la Coalició d’Esquerres a proposta del Comitè Unitari de Personal de l’Ajuntament de Premià de Mar. La moció demanava la derogació del decret que estableix els criteris de productivitat dels treballadors de l’Ajuntament, actualment basats en incentivar l’assistència i la puntualitat, i la constitució d’una comissió formada pel Govern, l’oposició i el Comitè Unitari de Personal per tal de cercar nous ítems objectius d’avaluació de la productivitat. Joan Ribet va voler deixar clar que la moció era del Comitè Unitari de Personal, tot i que Crida Premianenca es feia seves les demandes, considerant obsolets els criteris actuals de seguiment i fent palesa la necessitat de derogar el decret i construir de nou ponts de diàleg amb els treballadors. En darrer lloc, havent manifestat que l’Equip de Govern no havia informat d’aquest procés a la resta de formacions polítiques, Ribet va demanar més transparència per no repetir la situació d’haver-se’n d’assabentar a través de la Ràdio o de la mà dels propis treballadors. La moció va ser rebutjada amb els vots contraris dels regidors del Govern (CiU i PSC-PM), les abstencions del PP i els únics vots favorables de Crida Premianenca i ICV-EUiA-E. Durant el debat de la moció es van viure moments de forta tensió entre l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, els treballadors de l’Ajuntament i els regidors de l’oposició. Des de Crida Premianenca lamentem que, un cop més, Miquel Buch porti les discussions polítiques a nivells personals, ja no només contra els regidors de Crida, sinó aquesta vegada també contra el president del Comitè Unitari de Personal de l’Ajuntament, Francesc Niubó, qui ha acabat renunciant a l’alliberament sindical per evitar que com a conseqüència d’això se segueixi hipotecant la seva activitat.
Podeu consultar la moció a l’apartat corresponent del web de la candidatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.