Crida demanarà al Ple que Premià de Mar exerceixi la sobirania fiscal

El Grup Municipal presentarà una moció al ple de maig on instarà el consistori a secundar la iniciativa que ja han dut a terme 11 municipis catalans que, com Premià de Mar, pertanyen a l’AMI

Ahir dijous dia 18 d’abril 11 municipis catalans, entre ells el de la població veïna de Premià de Dalt, van formalitzar la liquidació dels seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, complint d’aquesta manera amb la invitació que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va fer en el seu dia a tots els municipis adherits. Avui l’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha anunciat que secundarà la insubmissió fiscal a partir del pròxim 25 d’abril.
Crida Premianenca considera que l’Ajuntament de Premià de Mar, com a membre de l’AMI i en senyal de rebuig a l’actual sistema de finançament autonòmic i municipal, hauria d’afegir-se a la iniciativa i per això traslladarà una moció a la resta de grups municipals amb l’ànim que el gest obtingui el màxim de suports i en el pròxim ple municipal de maig es pugui aprovar i, en la pròxima liquidació d’impostos, la recapta premianenca es dipositi a l’Agència Tributària catalana.
Tot i tractar-se d’una mesura simbòlica (atès que l’Agència Tributària de Catalunya trasllada immediatament la recaptació a l’agència espanyola) Crida Premianenca considera que Premià de Mar ha de constar entre els municipis que defensen la sobirania fiscal i contribuir d’aquesta manera a fer cada dia més consistent una demanda àmpliament majoritària a Catalunya davant d’un greuge econòmic que perjudica seriosament la prosperitat del país. De la mateixa manera, entenem que la suma de consistoris que s’adhereixin a l’acció permetrà visualitzar amb números reals la capacitat fiscal del país en el supòsit d’assolir la independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.