CiU i PSC de Premià de Mar no rebutgen la requalificació i privatització del sòl públic de Can Vilar

Crida Premianenca va presentar una moció al Ple de juliol cercant
l’oposició de tots els grups municipals a aquest projecte. La candidatura
tampoc no va rebre suport en la moció de defensa de Ràdio Premià de Mar.
El passat dimecres 24 va tenir lloc el Ple de juliol de l’Ajuntament de Premià de Mar. L’ordre del dia venia marcat, entre d’altres, per l’augment dels preus de l’Escola Municipal de Música en un 15% de mitjana (aprovat per l’Equip de Govern format per CiU i PSC-PM), l’aprovació del Reglament Municipal de Govern Obert i Participació Ciutadana o el recurs administratiu de la Delegació del Govern espanyol contra la sobirania fiscal de l’Ajuntament. Paral·lelament, Pau Pañella va prendre possessió del càrrec de regidor per Crida Premianenca, després que Marc Forés el deixés per motius personals el passat mes de juny. Pel que fa a les mocions, Crida en va presentar dues d’urgència: una en defensa dels mitjans de comunicació locals públics, i una altra sobre el terreny de Can Vilar de Premià de Dalt.
La primera moció de Crida Premianenca en debatre’s va ser la de suport als mitjans de comunicació locals. Aquesta era una contramoció a la que presentava el PSC-PM, però adaptant-la a la realitat del municipi, fent especial esment a Ràdio Premià de Mar. En aquest sentit, la moció de Crida incloïa tres nous acords per tal d’adaptar els Estatuts de l’emissora a la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya, nomenar-ne un director (recordem que Ràdio Premià de Mar no en té des de fa més d’un any) i aplicar les mesures necessàries per enfortir i dinamitzar l’emissora. El portaveu de Crida Premianenca al ple, Joan Ribet, va explicar que compartien la moció base, però que calia “adaptar-la a la realitat local per tal de dotar-la d’una perspectiva municipal; la situació de deixadesa de l’Ajuntament vers la Ràdio no és nova”. Finalment, la moció de Crida va ser rebutjada amb els vots contraris de CiU, PSC-PM i PP, mentre que la moció estàndard es va aprovar amb els vots de CiU, PSC-PM i ICV-EUiA-E, l’abstenció de Crida Premianenca i el vot negatiu del PP.
La segona moció d’urgència de Crida va ser amb relació a la requalificació del terreny de Can Vilar de Premià de Dalt, aprovada al Ple de juny d’aquest municipi. Si bé el projecte inicial per a aquests terrenys en preveia un ús públic amb equipaments i zona verda, el govern de CiU de Premià de Dalt, amb el suport del PP, ha decidit privatitzar-ne els usos construint-hi habitatges i una superfície comercial privada. La requalificació ha despertat el rebuig dels veïns i de l’oposició, que han estat menystinguts en la modificació del POUM. Així mateix, Crida Premianenca ja va entrar una pregunta al Ple de juny de Premià de Mar sobre aquesta qüestió, però degut a la manca de resposta es va decidir buscar un posicionament col·lectiu de tots els grups municipals a través d’una moció. El regidor entrant de Crida Pau Pañella va criticar fortament aquesta requalificació i privatització de sòl públic adduint l’alta densitat de població de Premià de Mar, l’excessiva urbanització i massificació que ha patit el poble degut a les nefastes polítiques urbanístiques dels governs municipals que hi ha hagut fins a l’actualitat, i defensant el comerç de proximitat, que encara es veuria més asfixiat per la construcció d’una nova superfície comercial. Durant el debat es van viure moments de tensió com a conseqüència de l’ambigu posicionament tant de CiU com del PSC-PM, que van voler evitar fins l’últim moment d’emetre un posicionament. Finalment, es va acordar de celebrar una Junta de Portaveus monogràfica sobre Can Vilar, però la moció va ser rebutjada amb els vots contraris de CiU, PSC-PM i PP, i els únics vots favorables d’ICV-EUiA-E i Crida Premianenca.
Crida Premianenca entenem que un projecte que busqui la privatització del sòl públic i l’esgotament dels pocs espais sense urbanitzar no té cabuda en un context com el que pateixen Premià de Mar i Premià de Dalt, i més encara si es fa d’esquenes als veïns de la zona i sense la participació dels premianencs. És per això que seguirem buscant el rebuig frontal de l’Ajuntament de Premià de Mar a aquest nou projecte i donarem suport a les reivindicacions dels veïns que treballin en aquest mateix sentit.
Podeu consultar les mocions a l’apartat corresponent del web de la candidatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.