Crida Premianenca presenta al·legacions per aturar el projecte especulatiu a Can Vilar

El regidor de Crida, Pau Pañella, ja va defensar la postura de
la candidatura al Ple Municipal de Premià de Mar celebrat el
juliol passat a través d’una moció. Els vots contraris de CiU i
PSC van evitar que el Ple es posicionés en contra del projecte.

El passat 2 de setembre, els regidors de Crida Premianenca van presentar un seguit d’al·legacions al projecte urbanístic que l’Equip de Govern de Premià de Dalt, format per CiU i PP, vol imposar a Can Vilar, terreny que confina amb Premià de Mar. El projecte encobreix una requalificació per privatitzar sòl públic que, si bé en un inici s’havia de destinar a equipaments i zona verda, finalment donarà cabuda a la construcció d’habitatges i una superfície comercial. El canvi dels usos de Can Vilar va fer-se públic directament a través d’una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovada al Ple de juny, sense que el Govern informés prèviament ni la població ni els grups de l’oposició. És per això que la decisió encara va desfermar més el rebuig dels veïns, especialment de l’Associació de Veïns de La Floresta, que ja han recollit més de 700 signatures i han fet pública la seva protesta omplint el barri de pancartes.
Crida Premianenca rebutja d’arrel el projecte especulatiu a Can Vilar per ser contrari al model de vila que la candidatura promou. En aquest sentit, el document presentat el 2 de setembre exposa un argumentari basat en una aposta pel petit comerç de la zona i per la creació d’equipaments d’interès popular, un ús i distribució racional dels habitatges que trenqui amb l’elevada densitat de població conseqüència de les polítiques urbanístiques dels diferents governs, i una defensa del territori i planificació de serveis segons les necessitats del municipi i la comarca, i no pas en funció dels interessos de grans capitals privats. Finalment, el document recull tres al·legacions per aturar el projecte del Govern: la primera exigeix la retirada de la modificació del POUM referent a Can Vilar; la segona demana que s’obri diàleg entre l’Ajuntament de Premià de Mar i el de Premià de Dalt per definir conjuntament les línies urbanístiques d’ambdós municipis; i la darrera advoca perquè es convoqui una consulta vinculant sobre el projecte de Can Vilar.
Al Ple de Premià de Mar del mes juliol, Crida ja hi va presentar una moció, en consonància amb les reivindicacions de l’AAVV La Floresta, perquè l’Ajuntament es posicionés en contra de la requalificació de Can Vilar. No obstant això, i malgrat l’ambigu suport que els diferents partits van intentar apuntar durant el debat, CiU, PSC-PM i PP van tombar la moció. Paral·lelament, en Junta de Portaveus, es va prendre el compromís de consensuar un posicionament comú tal i com s’havia intentat a l’anterior plenari. Crida Premianenca seguirà treballant amb els diferents agents, tant a l’Ajuntament com al carrer, per impedir que es privatitzi Can Vilar i perquè els premianencs puguin fer palesa la seva opinió de manera vinculant.
Podeu consultar el plec d’al·legacions presentat per Crida Premianenca accedint-hi a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.