Comunicat de Crida sobre la creació de l’espai d’opinió dels grups municipals al web de l’Ajuntament

Crida Premianenca denuncia la manca de transparència i
voluntat democràtica de l’Equip de Govern, que s’ha vist forçat
per dues resolucions negatives del Síndic de Greuges de Catalunya.

El grup municipal de Crida Premianenca ha manifestat la detecció d’una manipulació informativa important sobre la creació del nou espai destinat a articles d’opinió dels grups municipals al web de l’Ajuntament.
Declaracions com les de l’Alcalde a través del seu compte personal de Twitter en què assegurava que el nou espai es creava gràcies a la voluntat de l’Equip de Govern de CiU i PSOE, en aplicació del nou Reglament de Participació Ciutadana, van despertar l’atenció de la candidatura.
Al mateix temps, a la nota de premsa penjada al web de l’Ajuntament amb relació a aquesta notícia, s’hi afirma literalment que el nou espai neix gràcies a “la voluntat de la regidora de comunicació, Olga Safont, de fer un web més participatiu”.
És per aquest motiu que Crida Premianenca ha volgut contextualitzar la creació d’aquest nou apartat atès que, segons la candidatura, l’Equip de Govern ha dut a terme aquesta nova política amagant-ne els antecedents.
Ara fa un any, Crida va denunciar que l’Equip de Govern feia un ús partidista del web municipal, després que es critiqués l’actuació del portaveu de la formació, Joan Ribet, per revelar l’obertura d’un expedient sancionador a l’Inspector de la Policia Local, fet que havia estat amagat per l’Equip de Govern. En el seu moment es va rebutjar amb contundència l’actuació del Govern considerant que el web municipal era una eina de tot el poble i de tots els seus representants: dels regidors del govern i els de l’oposició.
Arran d’aquests fets, Crida Premianenca va presentar una pregunta al Ple denunciant l’ús partidista del web municipal i demanant si a partir d’aquell moment els grups municipals podrien participar activament al web. La qüestió no va ser resposta en la seva totalitat.
Davant d’això, la candidatura municipalista va decidir recórrer al Síndic de Greuges de Catalunya, interposant una denúncia davant la manca de resposta del Govern. La seva resolució va ser clara: la pregunta s’havia de respondre (pàgina 3).
Finalment, i després de mesos d’espera d’una resposta de la regidora de comunicació, de l’Alcalde o d’algun membre del Govern, el Síndic va emetre una nova resolució on, havent valorat els fets ocorreguts i el reduït grau de pluralitat del web municipal, recomanava la creació d’un espai pels grups municipals amb representació al mateix web de l’Ajuntament (5è paràgraf de la pàgina 2).
Per tot això, Crida Premianenca denuncia que s’estigui venent la imatge d’un govern de transparència quan, a dia d’avui, ningú no s’ha posat en contacte amb el grup municipal ni ha respost per donar una explicació dels fets ocorreguts. En aquest mateix sentit, apunten que els fets perjudiquen l’intent desesperat de l’Alcalde i l’Equip de Govern d’apostar per la participació quan no han estat pas ells qui han promogut l’espai al web municipal, sinó que ha hagut de ser el Síndic de Greuges de Catalunya qui els ho demanés de manera explícita.

Finalment, cal destacar que el nou espai de participació dels grups municipals no té cap visibilitat a la portada del web de l’Ajuntament, quedant reclòs exclusivament al coneixement i difusió que en puguin fer els diferents grups. Aquest fet denota que, un cop més, l’Equip de Govern de CiU i PSOE no té cap intenció de donar veu a les diferents forces polítiques ni d’augmentar la participació, sinó senzillament de complir amb les resolucions del Síndic de Greuges de Catalunya i poder manipular la informació en benefici propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.