Espais de participació ciutadana a Premià de Mar: un deute pendent amb la ciutadania i amb la democràcia directa, i una eina necessària per transformar el poble!

Article publicat al nou espai de Crida Premianenca al web municipal de l’Ajuntament de Premià de Mar.

Crida Premianenca-Poble Actiu celebra la creació d’aquest espai destinat als grups municipals dins del web del consistori. Ens agradaria expressar el nostre entusiasme per aquesta modificació de la pàgina, encara en estat de prova i de transformació, que entenem que ha de servir per millorar la participació i el diàleg entre les formacions municipals i la ciutadania.
Una modificació conceptual del web, d’altra banda, reivindicada en repetides ocasions pel nostre grup municipal i que ens ha de portar també a canviar els patrons relacionals i els mètodes d’informació entre consistori i premianenques i premianencs.
Mensualment publicarem un article on intentarem explicar les propostes, les iniciatives i les lluites del nostre grup. Podreu comentar-les a la part inferior de la pàgina, on podreu deixar les vostres opinions, que de ben segur ens serviran per millorar la nostra acció, tant la institucional com la que es desenvolupa a peu de carrer.
Pels qui encara no ens coneixeu, us expliquem que durant aquests dos anys que han passat des de les darreres eleccions municipals en què Crida Premianenca va obtenir dos regidors, el nostre grup municipal s’ha anat consolidant com a una nova alternativa política al municipi: una formació política oberta, d’esquerres, crítica i constructiva que creix gràcies a persones amb inquietuds i il·lusions. Un espai de debat, proposta i acció, obert a aportacions i a la participació popular, basat en la màxima de l’assemblearisme.
La tasca del nostre grup municipal a l’Ajuntament no és, però, precisament senzilla. Enfrontar-se a la rigidesa de l’Administració i el sistema de partits tradicionals que no entenen les noves formes de fer política, comporta un sobreesforç que no sempre té resultats positius. Les xifres són clares: de les propostes que la formació ha fet durant aquests dos anys que es poden comptabilitzar amb més d’una seixantena de precs i preguntes i 36 mocions, només la meitat, 18, han estat aprovades pel Ple de l’Ajuntament. La voluntat transformadora en eixos tan bàsics com els serveis a les persones, la cultura, la protecció del territori ha xocat frontalment amb l’actual equip de govern format per CiU i PSC i evidentment amb el suport gairebé submís del PP.
Malgrat els nostres esforços dins de l’Ajuntament, des de Crida Premianenca creiem que no podrem forçar el canvi de dinàmiques establertes pels partits majoritaris sense un canvi previ de consciències populars. És per això que des de la formació hem engegat campanyes de sensibilització (com per exemple la dels habitatges tapiats), i donem suport a totes aquelles mobilitzacions que promoguin un canvi de model de poble cap a un Premià més viu, més dinàmic, més combatiu amb les desigualtats socials i, en general, més habitable.
Malgrat que aquest espai el destinarem a explicar-vos els avenços en la nostra tasca d’oposició, us recordem que també podeu seguir la nostra activitat a www.cridapremianenca.cat. I us convidem a interactuar amb nosaltres sempre que vulgueu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.