Crida Premianenca engega una campanya pel consum crític i responsable durant les festes de Nadal

Amb el lema “Per Nadal, sigues conscient”, Crida Premianenca ha iniciat una campanya que pretén fer prendre consciència als premianencs que aquesta època de l’any, coincidint amb les festes de Nadal, s’exposen al risc del consum desmesurat i a totes les conseqüències que se’n deriven.
En aquest sentit, al llarg de les properes setmanes, la candidatura repartirà entre els comerços i els ciutadans 5.000 tríptics informatius i enganxarà 300 cartells on s’hi podran llegir algunes recomanacions per gaudir de les festes des d’un punt de vista responsable amb els valors que permeten una bona convivència entre la celebració de les nostres tradicions, la convivència ciutadana i la defensa del localisme.
Els punts que defensem amb la campanya són:
  • Apostem pel comerç de proximitat, les cooperatives i el comerç just. Perquè les empreses multinacionals generen molts ingressos i els reparteixen de manera molt desigual, i també perquè el petit comerç contribueix a dinamitzar els carrers i les persones.
  • Evitem les joguines sexistes i discriminatòries. Els valors sexuals i de gènere també es transmeten amb les joguines i els jocs. Deixem que nens i nenes puguin triar el seu rol lliurement.
  • Prioritzem els jocs cooperatius i les joguines didàctiques. Perquè l’individualisme i la competència també es transmeten amb les joguines i els jocs. Fem veure als infants que cooperar i compartir ens fa més forts i solidaris.
  • Busquem les joguines en català. Fem l’esforç de demanar els productes en català, buscar-los i trobar-los. Així ajudem a normalitzar la nostra llengua.
  • No tractem els animals com joguines. La cura dels animals exigeix implicació i responsabilitat. Abandonar un animal o oblidar-se’n és una situació molt greu que podem evitar si hi pensem abans.
  • Reduïm, reutilitzem i reciclem els embolcalls i paquets. Perquè l’eufòria consumista no ens pot fer oblidar el respecte pel medi ambient. No és necessari llençar embolcalls que duren només un instant.
  • Fomentem l’intercanvi d’objectes usats i de segona mà. Perquè fabricar sense mesura no és sostenible, i vivim en un món d’objectes fugaços. El mercat de segona mà és cada cop més accessible.

Amb els anys, l’època de Nadal ha derivat en una època de consum i excessos. Apostant per un altre model de Nadal que recuperi les tradicions més nostrades i reivindiqui la cultura popular autòctona, que apel·li per un consum responsable i sostenible i que no caigui en el Nadal capitalista del consumisme, l’Esquerra Independentista ha engegat diverses campanyes de conscienciació i protesta.

En l’àmbit municipal, l’aparició de grans superfícies comercials com el nou DIA a la zona de Can Farrerons que ofega el comerç de proximitat és només un dels molts fets pels quals hem d’estar atents i demanar a l’Ajuntament que prengui mesures de dinamització del comerç local urgentment.
En l’àmbit nacional, des de les administracions, però també a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, el bombardeig per incentivar el consumisme desenfrenat i irracional és constant, així com també innecessari i hipòcrita. Denunciem el model actual i reivindiquem un altre model de Nadal que recuperi les tradicions catalanes, que sigui més sostenible, més conscient, responsable i no sexista.
Crida Premianenca se suma així a les diverses campanyes engegades de conscienciació sobre les pautes de consum durant les festes de Nadal que l’Esquerra Independentista, amb les diferents CUP al capdavant, ha engegat arreu dels Països Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.