Manifest conjunt exigint solucions i responsabilitats pel nyap de l’estació de Premià de Mar

Aquest matí, el portaveu de Crida Premianenca, Joan Ribet, juntament amb la resta de portaveus, s’ha reunit amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per exigir urgentment solucions per a l’estació. A la tarda, en la mateixa línia i amb la presència de la Plataforma Estació Premià, han tallat les vies del tren com a acte de protesta i desobediència, i s’ha llegit el manifest conjunt de tots els grups municipals amb representació al consistori que us adjuntem a continuació.

Manifest:
Els grups municipals exigeixen una imminent solució per evitar més desgràcies al creuament de l’N-II cap a l’estació de Rodalies

Els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Premià de Mar, CiU, PSC, PP, CP-PA i ICV-EUiA-E, lamentem profundament l’atropellament ocorregut dilluns 9 de desembre davant l’estació de tren, alhora que fem arribar el nostre més sentit condol als familiars i amics de la víctima, així com la nostra empatia amb la persona que conduïa el vehicle que va atropellar a la víctima.

Volem demostrar la nostra unitat davant uns fets tan lamentables i fem palesa la nostra indignació davant la paràlisi demostrada per ADIF i les administracions competents que es podrien haver evitat actuant a temps. Després de les reiterades queixes de l’Ajuntament avisant del perill que suposa pels milers d’usuaris de rodalies haver de creuar l’N-II per anar a l’estació, a dia d’avui no s’ha rebut cap resposta convincent per part de ningú.

Manifestem el nostre suport a la plataforma ciutadana que s’ha organitzat per també lluitar per una estació en condicions i digna, una lluita que segurament sense la seva organització i persistència en la mobilització no hagués transcendit amb la mateixa força a la societat premianenca.

Per tant, reclamem:
  • L’obertura, de nou, de l’accés a l’estació pel pas subterrani, tal i com existia abans de la remodelació. De cap de les maneres, no podem acceptar haver perdut aquest pas.
  • La instal·lació d’un nou ascensor per accedir a l’estació, que no obligui a creuar per l’N-II als usuaris amb mobilitat reduïda.
  • La modificació de la cabina de l’ascensor existent, per permetre l’ús de cadires motoritzades. Actualment, hi ha usuaris que diàriament es veuen obligats a creuar per les vies, amb el conseqüent perill que això suposa.
  • Que es depurin les responsabilitats que es deriven de la remodelació de l’estació des del seu inici fins a la seva finalització.
Els representants de CiU, PSC, PP, CP-PA i ICV-EUiA-E volem traslladar la nostra indignació a tots els responsables i anunciem que farem el que calgui i arribarem on s’hagi d’arribar per evitar que es torni a repetir cap altra desgràcia en aquest creuament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.