Per què vam votar “no” als pressupostos municipals? Les raons que ens van portar a no donar suport als pressupostos continuistes de CIU i PSC

Article publicat a l’espai de Crida Premianenca del web municipal de l’Ajuntament de Premià de Mar.

El passat dimecres 20 de novembre el govern municipal de Premià de Mar, format per CiU i PSC, va portar a aprovació al Ple el projecte de pressupostos per al proper 2014. A continuació expliquem les raons que van fer que el nostre grup municipal hi votés en contra:

  1. La reducció encoberta de treballadors públics: si bé a primer cop d’ull ens adonem que el capítol 1 dels pressupostos referent a la despesa de personal de l’Ajuntament no varia respecte a l’any anterior, si ens hi fixem bé aquest manteniment de la despesa, tot i l’absorció dels organismes autònoms (Institut de Música i Museu) a l’Ajuntament, encobreix un aprimament de la plantilla resultat d’amortitzacions d’algunes places de treballadors qualificats que no seran substituïts l’any vinent.
    Això que en primera instància pot semblar un estalvi és un engany i un frau. La reducció perjudica els serveis públics i obliga a augmentar les despeses en “treballs realitzats per altres empreses”, o el que en l’idioma de tots s’explica com un procés d’externalització i privatització de serveis, que acaben per ser encara més costosos pel comú.
    Paral·lelament, des del nostre grup municipal no podem acceptar uns pressupostos on es contempla de nou un cap de gabinet d’alcaldia, càrrec de confiança, que cobra 4.500 euros bruts al mes. No és la primera vegada que denunciem un excessiu nombre de càrrecs de confiança.
  2. L’estructura dels pressupostos per regidories ja deixa entreveure la desorganització del govern municipal. Els quatre regidors del PSC ostenten carteres dotades amb 0 euros. Un fet que evidentment no és real, perquè si fos així… què hi fan els quatre regidors, al govern? Formalment, doncs, no podem quantificar la feina realitzada en aquestes regidories.
  3. La despesa en igualtat, habitatge, cooperació, convivència o joventut és irrisòria, i la destinada a serveis socials, que per nosaltres hauria de ser la prioritat en moments com els que estem passant, és, al nostre parer, completament insuficient. Ens és difícil creure que es puguin desenvolupar polítiques de qualitat amb destinació als col·lectius necessitats amb aquestes partides.
  4. Les propostes presentades per Crida Premianenca (que podeu llegir amb més detall clicant el següent enllaç), tot i ser majoritàriament acceptades “de paraula” per l’equip de govern, no han estat dotades de pressupost econòmic ni d’un calendari d’actuació que ens permeti confiar en la seva realització.

Si a tot això hi sumem que des de la nostra òptica els pressupostos s’haurien de realitzar mitjançant un ampli procés participatiu on les entitats i els ciutadans hi tinguessin un paper decisiu i que, a més, des de la nostra perspectiva transformadora, aquests pressupostos són completament continuistes i no reflecteixen la necessitat de canvis estructurals que necessita Premià, Crida Premianenca votà desfavorablement als pressupostos i es compromet a fer-ne un seguiment estricte des de l’oposició, com fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada