Un centenar de càrrecs electes signen una declaració contra l’augment abusiu de les tarifes de transport públic

Reclamen a l’ATM la retirada de les noves tarifes i diàleg amb
els agents institucionals i plataformes populars que estan liderant les protestes.

Un centenar de regidors i regidores, de partits i candidatures com la CUP, ICV, EUiA, Gent de Gramenet i les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), han fet pública avui una declaració en contra l’augment abusiu de les tarifes de transport públic. La declaració ha estat entregada aquest migdia a la seu de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de la mà de Anna Gabaldà (UM9/CUP, Alcaldessa de Sant Pere de Ribes), Sergi Arnau (Gent de Gramenet, portaveu Grup Municipal de Santa Coloma de Gramenet), Josep Maria Osuna (Compromís per Ripollet, conseller comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès) i Janet Sanz (ICV-EUiA, regidora de l’Ajuntament de Barcelona).
En la declaració dels càrrecs electes es mostra el “més profund desacord amb l’augment de tarifes en aplicació des de l’1 de gener de 2014” i reclamen a l’ATM que es retiri l’augment de tarifes “com a pas previ a un diàleg amb els diferents agents institucionals i plataformes populars que es plantegi adequar els preus del transport públic a les necessitats i interessos de la majoria”.
En el text també és reclama un model de transport públic a preus populars i una llei de finançament del transport públic. En aquest sentit s’insta al Parlament de Catalunya a encetar els treballs per tal de que aquesta llei de finançament pugui ser debatuda i aprovada el més aviat possible.
La declaració continua denunciant “l’opacitat” en la gestió d’organismes com Transports Metropolitans de Barcelona que afecta aspectes tan importants com “la gestió pressupostària, els salaris fora de conveni dels 603 membres de l’equip directiu i els seus plans privats de pensions”. “Si el deute de l’empresa és adduït com el motiu principal de la pujada de preus, és clar que cal debatre també sobre la seva gestió.” asseguren.
Finalment la missiva mostra el “suport clar i nítid a les entitats, col·lectius i organitzacions que reivindiquen un transport públic al servei de les classes populars i que han impulsat les darreres mobilitzacions, entre elles la plataforma Stop Pujades del Transport”, la voluntat d’impulsar “totes les iniciatives que siguin necessàries per assolir uns preus justos per al transport públic” i el compromís en seguir treballant per un transport públic de qualitat i amb un model tarifari pensat en favor dels interessos, les necessitats i les possibilitats de la majoria social.
Nova jornada de mobilitzacions
La plataforma Stop Pujades ha convocat per avui una nova jornada de mobilitzacions (la novena jornada convocada des de que es va anunciar la pujada de preus) que ha consistit en obrir les barreres entre les 7 i les 9 del matí i en concentracions que es celebraran aquest vespre a diferents barris de Barcelona i municipis integrats dins de l’ATM. Per altra banda, la plataforma també té previst realitzar una vaga de transport pel proper 24 de febrer coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils a Barcelona.
Plataforma de càrrecs electes contra la pujada de preus al transport públic
19 de febrer de 2014, Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.