Intervencions de Crida Premianenca al Ple d’abril de 2014


1. Lectura i aprovació actes sessions anteriors

A FAVOR.

2. Informació Oficial
3. SERVEIS ECONÒMICS
3.1. TRESORERIA
3.1.1. Exp. I-065/2014: Donar compte al Ple de l’informe de la tresorera
municipal sobre el compliment dels terminis previstos de pagament de les
obligacions del primer trimestre 2014
3.1.2. Exp. I-054/2014: Compte gestió recaptatòria ORGT 2013
A FAVOR. El regidor d’Hisenda va exposar els comptes de gestió de l’Oficina de Recaptació de la Diputació.
4. RECURSOS HUMANS
4.1. Donar compte decret Alcaldia de data 21.03.14: Cessament directora Museu
de l’Estampació de Premià de Mar
4.2. Donar compte informe de Recursos Humans sobre el compliment del número
de personal eventual segons Llei 27/2013
4.3. Exp. 29/2014-RRHH: Reconeixement de triennis del cap de Gabinet d’Alcaldia
EN CONTRA. Crida vam votar-hi en contra entenent que aquest càrrec de confiança de l’Equip de Govern (CiU i PSC-PSOE), que té una remuneració de 63.000 euros/any, és una despesa innecessària per a un Govern format per 14 dels 21 regidors totals del Ple Municipal.
5. SERVEIS PERSONALS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
5.1. CULTURA
5.1.1. Exp. C-02/2014: Conveni de cessió sales de l’Espai l’Amistat de
l’Associació Cultural Centre l’Amistat
A FAVOR. Se cedeix la sala del teatre a l’entitat perquè segueixi desenvolupant-hi la seva activitat.
6. SERVEIS TERRITORIALS
6.1. OBRES PÚBLIQUES I SERVEIS MUNICIPALS. SUBVENCIONS
6.1.1. Donar compte acord Junta de Govern Local de data 26.03.14: Exp.
4/2014. Aprovació inicial projecte supressió barreres arquitectòniques
sector sud Can Farrerons (Gran Via de Lluís Companys, tram ctra. Vilassar
de Dalt/pl. Dr. Ferran)
7. MOCIONS
7.1. Exp. 65/2014-PLE: Moció presentada pel grup municipal CP-PA per regular
l’operació de regeneració de les platges de Premià de Mar
A FAVOR. Ja fa molts anys que l’Ajuntament ha d’invertir diners en la regeneració de les platges per a la temporada d’estiu. La problemàtica ve donada especialment des de la construcció de diferents ports a la costa maresmenca, sent el de major repercussió per a la vila el port de Premià de Mar, així com també per un incorrecte asfaltat de les diferents rieres del Maresme. Durant els darrers anys, els treballs de regeneració s’han allargat fins a finals de juny, fet que ha retardat l’època de bany dels premianencs, deixant alhora conseqüències negatives per als mesos restants.
Així doncs, Crida Premianenca vam demanar que s’agafés el compromís d’exigir una solució definitiva a l’administració pública competent. També vam plantejar la necessitat de desenvolupar els treballs de regeneració durant els mesos d’abril i maig, finalitzant-se abans del 31 de maig. D’aquesta manera, entenem, els premianencs podríem gaudir de la temporada de platges amb plena normalitat. Aquesta sol·licitud la vam justificar amb base a un informe del tècnic especialista en meteorologia del Consell Comarcal del Maresme que pronosticava baixes probabilitats de temporals durant el mes de maig, fet pel qual es podria dur a terme correctament aquesta operació.
La moció, que va rebre els vots favorables de tota l’oposició, va ser rebutjada amb els vots contraris de l’Equip de Govern (CiU i PSC-PSOE), que es van enrocar en continuar les seves polítiques ambientals.
Podeu consultar el text de la moció fent clic aquí.
7.2. Exp. 66/2014-PLE: Moció presentada pels grups municipals CiU, PSC-PM, PP, CP-PA i ICV-EUiA-E pel reforç
informatiu de les sessions plenàries de l’Ajuntament de Premià de Mar
A FAVOR. Al Ple Municipal del mes de març, Crida Premianenca vam presentar-hi aquesta moció entenent la necessitat de trobar eines i mecanismes per apropar la política municipal al conjunt dels premianencs. En aquest sentit, vam considerar que un primer pas per a fer-ho passava necessàriament per facilitar la informació i la comprensió dels temes que es tracten mensualment als Plens Municipals. La moció va ser rebutjada per l’Equip de Govern afirmant que alterava el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i que abans havia de passar pel Grup Motor del Reglament de Govern Obert, però tornant-la a presentar al Ple d’abril vam saber arribar a un consens entre tots els grups municipals del consistori per tirar-la endavant.
Així doncs, la moció va ser aprovada per unanimitat.
Podeu consultar el text de la moció fent clic aquí.
7.3. Exp. 67/2014-PLE: Moció presentada pel grup municipal CP-PA per la
col·locació d’una bandera estelada al balcó de l’Ajuntament
A FAVOR. Des de fa dos anys, el procés cap a la plena llibertat política de Catalunya s’ha accentuat fortament, traduint-se en grans mobilitzacions populars arreu del territori. L’Ajuntament de Premià de Mar, conformat per una majoria de regidors independentistes i a favor del dret a decidir, es va unir a l’Associació de Municipis per la Independència el novembre del 2011.
Darrerament, hem vist com de nou l’Estat espanyol, tant per part del PP com del PSOE, ha reafirmat la seva negativa a un referèndum d’autodeterminació de Catalunya. És per això que veiem necessari que des de l’Ajuntament s’adoptin mesures, també simbòliques, a favor de la llibertat política i dels drets del poble català, com és, per exemple, penjar la bandera estelada al balcó de l’Ajuntament fins que els catalans puguem escollir democràticament el futur del país.
La moció va ser aprovada amb els vots favorables de CiU i Crida Premianenca, els vots contraris del PSC-PSOE i PP, i l’abstenció d’ICV-EUiA-E.
Podeu consultar el text de la moció fent clic aquí.
8. PRECS I PREGUNTES
8.1. Pregunta presentada pel grup municipal ICV-EUiA-E: Renúncia coordinador de
la ràdio

8.2. Pregunta i prec presentats pel grup municipal CP-PA: Referent al Grup Motor
del “Reglament de Govern Obert”

Aquests darrers mesos, Crida Premianenca hem presentat diverses mocions per millorar la participació i la transparència de l’Ajuntament de Premià de Mar. Malgrat tot, l’Equip de Govern sempre les ha rebutjades al·legant la necessària ratificació per part del Grup Motor del Reglament de Govern Obert. És per això que des de Crida vam voler preguntar informació sobre el Grup Motor, tal com la periodicitat de reunió, el nombre de membres que el conformen, etc., alhora que demanàvem que les actes de les reunions del Grup Motor fossin públiques.

Malgrat el temps que fa que el Grup Motor està en funcionament, Miquel Buch no va respondre les preguntes formulades per Crida Premianenca.
Podeu consultar el text de la pregunta i prec formulats fent clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.