CiU i PSC-PSOE: un govern nombrós, amb càrrecs de confiança, però sense projecte

Article publicat a l’espai de Crida Premianenca del web municipal de l’Ajuntament de Premià de Mar.

L’Ajuntament de Premià de Mar està governat actualment per CiU i PSC-PSOE. Junts sumen 14 regidors dels 21 que formem part de l’Ajuntament. Inicialment el mandat començà amb un govern de CiU en minoria (10 regidors), malgrat que només els en faltava un per aconseguir la majoria necessària (11), fet pel qual podrien haver optat perfectament per anar pactant punt per punt les propostes que duien al Ple. Més feina? Potser sí. Però segurament la pluralitat que diuen cercar sempre hauria estat més aconseguida. I un govern que afirma ser garant de la participació ciutadana potser també hauria de començar per deixar participar els membres del mateix consistori.

Amb l’entrada al govern del PSC-PSOE es crearen ràpidament quatre regidories. Calia posar-los noms i cognoms, i ja els van trobar: la Regidoria de Projectes i Estudis Estratègics (Tomàs Esteban), la d’Estudis Econòmics (Carlos Mieres), la de Llicència d’Activitats (Josep Maria Anguera) i la de Comunicació (Olga Safont).
Malgrat ser 14 regidors, xifra aparentment suficient per desenvolupar els projectes de govern, decidiren contractar un cap de Gabinet d’Alcaldia, de qui encara a hores d’ara no en coneixem ben bé les funcions.
Per situar-nos: actualment a l’Ajuntament hi ha 3 càrrecs de confiança; és a dir, càrrecs nomenats a dit: el cap de Gabinet d’Alcaldia, el cap de Comunicació i el cap de Serveis Personals i Participació Ciutadana, amb un més per cobrir: el director/a del Museu. La suma de les retribucions anuals brutes de tots quatre puja fins als 170.514,26 euros anuals. Només el cap de Gabinet d’Alcaldia ja cobra 63.000€ bruts anuals, o el que és el mateix: 5.250€ mensuals.
L’encàrrec que li fan al nou cap de Gabinet d’Alcaldia (pel que hem pogut veure) no és el de coordinació de l’Ajuntament en bloc, que d’entrada sembla que hauria de ser la seva funció. L’encàrrec és preocupar-se especialment de la participació ciutadana, que diuen ser la primera prioritat del govern sociovergent.
La participació ciutadana: allò que va en boca de tothom. Queda molt bé dir que “ens preocupa molt”. Només un apunt: quatre dels regidors del govern formen part d’aquell partit que segueix negant el dret als catalans de decidir el seu futur polític a les urnes. Curiós si més no, oi?
La participació ciutadana: aquella que en aquest poble administrarem a través d’un reglament que tots els grups municipals vam aprovar. Un reglament que, de moment, encara no s’ha fet servir. Aquell que quan un grup municipal com el nostre ha volgut desenvolupar (els reglaments, al nostre entendre, es desenvolupen, canvien; són dinàmics) ha topat amb la porta sociovergent tancada.
Amb tot, doncs, ens preguntem: què és per a ells la participació ciutadana? Ens fan falta quatre càrrecs de confiança a Premià de Mar? No tenim altres prioritats on invertir aquesta despesa?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.