Èxit de participació de la COP 2015

La jornada de treball municipalista organitzada per Crida Premianenca demostra la necessitat d’un canvi a Premià de Mar

La COP2015, la primera jornada de treball municipalista organitzada per Crida Premianenca, va tancar la seva primera edició amb gran èxit. Una cinquantena de persones van participar el passat dissabte de l’acte, que va tenir lloc a l’Escola St. Cristòfol. Des de Crida, valorem molt positivament
el decurs de la jornada, on va quedar palesa la necessitat d’un canvi a Premià de Mar. Cal una alternativa de govern en clau rupturista, que ens permeti arribar al Premià que volem tots i totes.
La jornada va començar amb un esmorzar i una dinàmica on cadascú podia identificar i prioritzar les problemàtiques que pateix Premià de Mar. Les taules de debat van funcionar a bon ritme durant tot el matí i es van poder proposar alternatives al voltant de les diferents temàtiques que afecten el nostre municipi: Territori; Polítiques socials; Govern local; Economia, ocupació i comerç; Cultura, teixit social i comunitat; i Gènere, aquest últim tractat de manera transversal. Cadascuna de les taules va comptar amb un convidat expert en la temàtica que va ajudar a contextualitzar i iniciar els debats.
Després del dinar popular, es va agrair la participació a tots els assistents, tot recordant que la COP 2015 tindrà continuïtat en una futura plataforma web. A Internet es podrà seguir participant i, finalment, es recolliran les conclusions que formaran els eixos centrals del programa de govern de Crida Premianenca.
No podem patir 4 anys més d’un govern fruit d’un pacte oportunista que només va servir per repartir quotes de poder. Per una banda, PSC-PSOE ha demostrat ser un actor inoperant en la política local, contradient-se, defugint posicionar-se sobre temes claus pel municipi i ocupant
regidories buides de contingut creades a mida. D’altra banda, CiU, encapçalada per l’alcalde, ha optat pel paternalisme i la política de cara a la galeria. L’alcalde i el govern no han dubtat a portar la bandera de la participació quan interessava aparèixer als mitjans però han demostrat la seva
incapacitat en gestionar polítiques socials
(partides d’ajut a famílies sense gastar, tancament del centre obert per mala gestió, etc.) que han afectat a nombrosos premianencs i premianenques.
A més, dos mesos després de la consulta sobre Can Sanpere, encara esperem accions clares per part de l’equip de govern, que sembla més preocupat en rèdits polítics que en obeir el mandat de la població per oferir una solució urbanística al municipi.
Crida Premianenca creiem que només podrem capgirar la situació amb una acció política valenta, sense por a la participació real i des de la base.
Volem ser un instrument de ruptura, obert i al servei de la ciutadania.
 
Volem ser, amb l’ajut de tots i totes, l’alternativa de govern per a un Premià millor.
cartell de la jornada COP2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.