Crida Premianenca amb el Primer de Maig. Dia internacional de la classe treballadora

Per a Crida Premianenca, tots els dies de l’any són dies de lluita de classes, de consciència i antagonisme socials.
La data del Primer de Maig és una de les referències ineludibles del calendari reivindicatiu i no la volem separar del combat sostingut contra l’explotació de classe, contra el patriarcat i a favor dels drets de la classe treballadora, dels pobles i per la plena democràcia i sobirania. Som classe treballadora. Som poble i volem vincular les referències històriques de classe -locals, nacionals i internacionals- amb els dies presents de crisi del sistema capitalista i amb els anhels de ruptura. Hem de capgirar el relat del predomini dels de dalt, de l’explotació i de les desigualtats. 
Premià de Mar és un poble que pateix els efectes de l’ofensiva capitalista en forma de destrucció del seu teixit productiu industrial i de les seves terres de conreu, de la reducció del petit comerç i de la substitució d’aquests elements per un model especulatiu que vincula el món financer-bancari, les grans superfícies comercials i les conxorxes associades a una suposada nova economia basada en la precarització laboral i l’atur, la dictadura del mercat supramunicipal i el negoci ràpid i efímer. 
El model econòmic que denunciem és el que conforma una idea de municipi abonada per la sociovergència basada en la propaganda autocomplaent i acrítica, l’espectacle del consum i de l’economia de tendències, la manca total de consideració cap al significat d’una història local caracteritzada per la condició social de la majoria dels seus residents i de les diverses fases migratòries arribades des d’altres llocs de l’estat i des de diversos països del món.
Reivindiquen una memòria històrica de classe, la de la gent treballadora de Premià de Mar. El record de les dones i els homes que omplien les velles fàbriques de Can Sanpere, Can Galindo, el Vapor Vell, la Foneria i tants altres espais de producció, d’explotació i de conflicte per una vida digna. Reivindiquem aquell Premià de la gent del mar, del camp, de l’artesanat, del petit comerç, de les cooperatives, del sindicalisme i del suport mutu. El Primer de Maig, ens estimula a seguir estirant el fil roig i negre de les lluites socials per l’emancipació de classe, de gènere, nacional i democràtica. És una jornada singular, però una entre tantes, enmig del combat quotidià per la societat de lliures i iguals que inspira des de sempre al moviment obrer internacional. 
Des de Crida Premianenca us animem a participar en les manifestacions del Primer de Maig al Maresme i a Barcelona. En teniu més informació AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.