Comunicat davant els últims esdeveniments al voltant del nomenament d’una nova direcció per a l’escola Mar Nova

Arran de la reunió d’ahir, dilluns 6 de juliol, entre els portaveu dels grups municipals amb serveis territorials i de les posteriors reaccións i informacions contradictòries, volem manifestar que:
En l’esmentada reunió la posició de Crida Premianenca va consistir en demanar diàleg entre la comunitat educativa de la Mar Nova i el departament d’ensenyament fins ara negat per aquest i en argumentar que la millor solució pel conflicte passa pel nomenament d’una direcció composta pel professorat del centre que fins a dia d’avui ha impulsat el projecte educatiu.
Alhora reconeixem com a un error no haver assistit totes les formacions polítiques a l’assemblea convocada ahir a les 20h per les famílies per poder rendir comptes sobre el desenvolupament de la reunió, decisió que es va prendre per consens de tots els partits i que vam respectar per evitar que s’acuses la nostra formació d’un ús partidista del conflicte i això perjudiqués a l’assemblea de l’escola.
Crida Premianenca ens reafirmem en el suport a la lluita de la Mar Nova que més enllà de la defensa concreta d’una escola s’oposa a la imposició d’un model educatiu de gestió vertical de centres que no té en compte l’autonomia d’aquests i la participació de tota la comunitat educativa.

Durant la darrera legislatura des de Crida ens hem oposat fermament a l’aplicació de la LOMCE i la LEC, així com als reglaments que se’n deriven, entre ells el de direccions. Es per això que donem ple suport a la ILP en favor d’un nou sistema educatiu per a Catalunya basat en l’escola pública i de qualitat, de gestió democràtica i basada en la renovació pedagògica. I és per això que donem suport a les reivindicacions de la comunitat dela  Mar Nova:
1- La dimissió de Vicent Garcia Caurín actual director dels serveis territorials.

2- L’obertura immediata de canals de diàleg entre el departament i la comunitat educativa.

3- El nomenament d’un equip directiu que compti amb el suport de l’equip docent i les famílies i que asseguri el manteniment de l’actual projecte pedagògic.

Crida Premianenca
Premià de Mar,  7 de juliol de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.