Acord entre els grups municipals contra del tancament de l’Escola Mar Nova

A la reunió de dijous 5 de maig amb els diferents grups municipals es van acordar un seguit de mesures per tal de manifestar als serveis territorials el rebuig al tancament de l’Escola Mar Nova i per garantir el bon funcionament dels centres municipals a futur. Van assistir a la trobada els grups de CiU, PSC, C’s, ERC i ICV-EUiA, Crida i posteriorment ha manifestat la seva conformitat amb l’acord el PP.

Es va treballar sobre la proposta de 10 punts de Crida Premianenca anunciada al matí del mateix dia, una proposta constructiva després que a la reunió del dia anterior s’encallessin les negociacions degut a friccions entre les diverses forces polítiques. Finalment dijous es van acordar gran part dels punts que presentàvem, debatent-los i concretant les aportacions amb la resta de representants.
Ara caldrà defensar l’acord a la trobada que tindrem amb els Serveis Territorials aquest dilluns, que el nostre govern així com la resta de grups, liderin també l’ofensiva contra el tancament de l’escola públicament i sense fissures i que estiguem preparats per donar suport, tant a aquest com a la resta de centres perquè no es torni a repetir una situació com la viscuda en un futur. 

Contingut de l’acord


Propostes per protegir l’oferta
educativa del municipi i la millora de qualitat.
1. Convocar una reunió urgent tots els grups municipals amb la direcció dels serveis territorials per expressar el nostre posicionament de mantenir oberta l’Escola Mar Nova, mantenint les 11 línies de P3 a Premià de Mar.
2. Defensar la línia de P3 pel curs vinent a l’escola Mar Nova per les famílies que l’han demanat, especialment a les que ja tenen germans a l’escola.
3. Buscar la millor direcció que lideri el centre mantenint el model educatiu actiu.
4. Acordar amb els serveis territorials un seguit d’actuacions per garantir la millora de la situació als centres i fer possible la viabilitat a futur.
Reclamant els recursos que pugui oferir el Departament per millorar el funcionament de les escoles, donant suport al model educatiu que té cada centre.
I oferint una línia d’assessorament/acompanyament, si s’escau amb els recursos de l’Ajuntament, per totes les escoles del municipi que vulguin fer millores pedagògiques als centres o introduir metodologies innovadores.
5. Vetllar perquè al Consell Escolar Municipal presenti diferent models educatius, i si s’escau, acompanyi als centres a que formin part de xarxes d’escoles innovadores que puguin donar-los suport.
6. Oferir la mediació i acompanyament de l’Ajuntament a les diferents comunitats educatives que ho sol·licitin.
7. Generar espais comunicatius per les bones pràctiques dels centres que ajudin a visibilitat les escoles de municipi i incentivar la seva matrícula.
8. Que la redefinició a futur del mapa escolar de Premià de Mar es faci de manera conjunta i planificada a llarg termini des de la Comissió de mapa escolar generada al Consell Escolar Municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.