Èxit d’assistència i participació a la xerrada “Urbanisme a la Premianenca”

Imatges de l’acte | Vídeo sencer de la xerrada

El passat divendres 6 de maig, Crida Premianenca va organitzar la xerrada “Urbanisme a la premianenca”. Un centenar de veïns i veïnes van apropar-se al centre cívic del carrer Esperança, fet que demostra les necessitats informatives de la població en matèria urbanística al nostre municipi.

Durant l’acte es va repassar l’estat actual de l’urbanisme a Premià de Mar i es van explicar els nous moviments que proposen els propietaris de les finques de Metalogenia, Transmesa i les hortes de Ponent. 

Des de Crida, fer arribar als veïns informació de primera mà sobre el destí del seu municipi era de vital importància. La nostra raó de ser és treballar per obrir les institucions a la participació ciutadana, facilitant espais d’informació i debat reals i efectius. Ens neguem a restar muts un cop coneguts els plans que tenen les empreses envers les poques peces lliures que queden sense urbanitzar al nostre poble (el cinquè més dens de Catalunya).

Volem agraïr l’assistència i la participació dels veïns, que van aportar idees, opinions i suggeriments per capgirar el model urbanístic de la vila. Un model que actualment es vol tirar endavant a base de operacions urbanístiques finançades per grans empreses de distribució alimentària.

Es va debatre sobre la necessitat de disposar d’un model de ciutat clar, esponjat urbanísticament, que generi ocupació de qualitat i no serveixi només de vila dormitori centrada en el consum a grans superfícies comercials.

Destaquem també la proposta d’alguns assistents de conformar un grup de treball temàtic ciutadà sobre territori i urbanisme, una iniciativa que des de Crida Premianenca aplaudim i que ens agradaria que volés lliure, més enllà de les sigles de les diferents candidatures i partits municipals.

Entenem que gràcies a iniciatives des de la base, com l’esmentada, podem encaminar-nos cap al model de municipi que volem. Estarem atents als moviments de la ciutadania organitzada, acompanyant-los respectuosament i fent-los d’altaveu sempre que calgui.

Seguim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.