Les regidores i regidors de Crida Premianenca no assistiran als actes protocol·laris de la Festa Major

L’assemblea de Crida Premianenca ha decidit no participar als actes protocol·laris de la Festa Major. D’aquesta manera, el grup municipal no assistirà ni al pregó de la Festa Major, ni a l’esmorzar de la diada de Sant Cristòfol, ni a l’Anada a Ofici. I així ha estat avisat el personal tècnic de l’Ajuntament que organitza aquests actes.

Amb aquesta decisió, el grup municipal manifesta la seva disconformitat amb les actuacions previstes pel vaixell Draga al nostre litoral, fet que com ja hem repetit en diverses ocasions forma part del nostre imaginari del passat i que considerem que no té cabuda en els temps actuals.
La decisió de plantar a l’equip de govern en el conjunt dels actes però, respon a un cúmul de circumstàncies que fan que aquest episodi de la Draga sigui només el que ha fet vessar el got.
Passat el primer any del govern de CIU amb el PSC-PSOE, el balanç és vergonyant: la construcció del nou port tira endavant malgrat l’impacte urbanístic i per l’economia de proximitat que suposarà, el curs escolar acaba amb l’Escola Mar Nova tancada i aquí sembla que tancar una escola pública sigui d’allò més normal, el centre obert segueix patint deficiència d’organització i planificació i ha estat tancar durant mesos malgrat les contínues reclamacions que diversos grups hem anat fent, i el govern encara és hora que faci complir el resultat de la consulta de Can Sanpere i inici l’expropiació dels seus terrenys a Núñez y Navarro mentre anem veient com espais com Ca l’Escoda o Metalogènia van caient en mans de l’urbanisme més descarat.
Són només alguns dels punts del decàleg de greuges que han portat al grup municipal a emprendre accions durant aquesta Festa Major, que no es limitaran a no fer acte de presència en aquests actes sinó que l’assemblea en bloc crida a participar a les protestes que hi ha previstes.
Amb tot, volem deixar clar el respecte i l’admiració del nostre grup per la nostra Festa Major. I en especial destaquem i valorem la feina de l’entitat encarregada d’anunciar les festes: la comissió de Pirates i Premianencs. A ells i elles els hi diem que estarem molt atents a peu de plaça a les seves paraules i els felicitem per la feina realitzada fins a dia d’avui.
Finalment, no volem acabar aquest comunicat sense animar als premianencs i premianenques a fer-nos sentir demà al Pregó per protestar per les actuacions de la Draga previstes a partir del dia 12 de juliol i per tant fem extensiva la convocatòria de demà a les 19,30 a la plaça de l’Ajuntament.
I a la vegada desitgem que aquesta Festa Major sigui esplèndida i tots els premianencs i premianenques i tots aquells i aquelles que no ho són però que aquests dies ens visiten, gaudeixin dels actes programats.
Premià de Mar, 5 de juliol de 2016

2 thoughts on “Les regidores i regidors de Crida Premianenca no assistiran als actes protocol·laris de la Festa Major

 • A l'atenciò del Sr. Ribet.
  Voldría , sr. Ribet, fer-li unes quantes consideraciòns sobre aquesta festa particular que vostè es munta cada matinada del dissabte de Festa Major. Sí, aquesta tronada de petards intermitents que duren una hora i mitja i que, a banda de la fanfarria que l'acompanya, la resta de la gent del poble maleeix. O vostè ha vist algú que surti a les finestres a aplaudir, o a acompanyar-lo d'alguna manera participant del jolgorio???Que passa que vostè tè necessitat d'alliberar algúns traumes d'infancia??? Li feien por els petards Sr. Ribet?
  Ara li dirè que fem la gent "normal" a aquestes hores…qui sap a lo millor li obro el ulls. Miri, algúns som gent gran que sovint tenim problemes d'insomni, d'altres son gent que tenen criatures i que sovint costa que s'adormin i amb aquestes temperaures encara mès. A les 7 del matí, quan potser refresca una miqueta i amb la finestra de la habitaciò oberta, es posible agafar la son… PATAPUM!!!…d'altres potser treballen, malgrat que aquí sigui festa i tenen dret absolut al seu descans.
  D'acord, d'acord…tenim dret a la festa major i a divertir-nos…jo he sigut i soc de la gresca, però sr. Ribet…un petard…dos, tres si m'apura ,perque es diver despertar a la gent, però una hora i mitja !!!!!! O es que hem de sumar als seus traumes d'infancia el sadisme??? A vostè li agradava torturar insectes???Jo m'ho faría mirar, cregui'm. No sè si ha partit de vostè la "brillant parida" però sembla que hi participa amb fruiciò.
  Es mès que probable que aquesta queixa li hagi arribat per altres conductes desde que aquest "festorro" es practica, tambè es probable que aquesta carta li entri per una orella i li surti per l'altre, però ves…a vostè li agrada tocar la pera a la gent amb els petards i a mí m'agrada escriure cada any per aquestes dates una carta de protesta. Llibertat d'expressiò. Perque vostè es d'esquerres, (com jo) i pensa primer en la gent oi?
  Salut.

  Una señora gran del poble.

 • Apreciada Pilar,
  Sento contestar-te a aquestes alçades de l’estiu però és que fins a dia d’avui no havia vist el comentari. Vagi per avançat que publicar el comentari al blog de crida com si fos la meva bústia de veu no té massa sentit, però vaja… et responc el teu comentari perquè no sigui dit. Un comentari que d’altra banda espero amb impaciència any rere any.
  Haig d’acceptar que la novetat d’enguany amb referències al sadisme i al maltracte d’insectes ha superat totes les expectatives.
  Dit això, comentar-te que les matinades no són un invent meu. Arreu del país se sent el toc de matinades el dia del patró o patrona i des del meu punt de vista l’espectacle acústic dels voladors combinat amb el so de les gralles és inigualable.
  Lamento que no tinguis la mateixa percepció, i desitjo que algun any apreciïs aquest acte de la Festa Major com ho faig jo. De totes maneres, si no ho aconsegueixo, espero que algun dia la crítica sigui una mica més mesurada. Al capdavall es tracta d’una hora i mitja a l’any.
  Esperant que arribi de nou la Festa Major…
  Mentrestant et deixo el vídeo de l’inici de matinades a Vilafranca del Penedès: https://www.youtube.com/watch?v=cCSXdRP5TJ0

  Salut i pólvora!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.