El govern reconeix la mala gestió en educació però pacta amb Ciutadans per blindar la regidora

per Brenda Bär.

Al ple del 28 de setembre vam presentar una moció demanant el relleu al capdavant de la regidoria d’ensenyament, ho fèiem perquè durant tot el curs hem tingut una regidora sense cap iniciativa política per engegar propostes per lluitar contra la baixa matriculació que ha acabat sent l’excusa per tancar un centre educatiu al municipi. El govern en conjunt i Esmeralda Calleja en particular han rebutjat les propostes de l’oposició i no n’han sabut generar de pròpies. D’ençà que ha començat l’afer Mar Nova la regidora no ha estat a l’altura a cap de les reunions. A moltes d’elles amb representant de serveis territorials (departament d’educació de la Generalitat) per defensar el centre no ha ni parlat ni aportat propostes, ha amagat informació, mentit, ha fins i tot arribat a no presentar-se a trobades importants al Parlament. 

Gràcies a la complicitat de C’s i el PP aquesta persona continuarà exercint el seu càrrec com a regidora. Aquests dos grups municipals són crítics amb la seva gestió però han decidit pactar uns punts, que poc tenen a veure amb mantenir l’escola pública i la seva gestió, a canvi de salvar els papers a l’equip de govern. La vella política dels pactes i els intercanvis de favors. Ara demanen que la regidora s’expliqui i presenti un pla de gestió, quan sabem que des de l’inici del procés estem (i aquest estem no inclou a C’s i PP perquè en un any mai no hi ha hagut propostes seves) proposant-li actuacions que després no compleix, alhora que malinterpreta acords presos de manera conjunta. Ells demanen llibres gratuïts, fet que ens desconcerta quan la Mar Nova ni tan sols fa servir llibres i és una proposta que ja existia i, si volen, la poden portar en una moció i s’aprova. No cal justificar una mala gestió evident a canvi de propostes inconnexes.
A tot això, han decidit continuar amb una regidora que durant tot aquest procés de demanda de la seva dimissió ha seguit la seva tònica habitual i no ha obert la boca. No s’ha presentat a la comissió informativa on es debatia la moció, al nostre grup que la presentava mai no ens han cridat a debatre-la com han fet amb C’s, al ple NI TAN SOLS intervé ELLA. La defensa de la seva gestió la fa l’alcalde, i diem la defensa per dir alguna cosa, perquè res de positiu diu de la seva gestió. Només que no tenen competències en educació i ens torna a demanar que entrem a govern, pretenent justificar que el mal govern és culpa de l’oposició per no governar, ridícul. 

Contestem als seus motius però ens crida l’atenció no només que la regidora no es defensi en cap moment sinó que ningú tampoc ho fes. Hem demanat responsabilitats no només per la seva gestió de la Mar Nova, sinó per la deficient gestió de la Regidoria i l’ensenyament a Premià i no ens han pogut dir res positiu per contrarrestar. Han preferit canviar el tema i això ens entristeix profundament, perquè no hem abordat els debats principals i les actuacions que necessita l’ensenyament a Premià i no s’estan fent.

Sobre els motius de l’alcalde, el primer està més que demostrat que des del món local es poden fer actuacions, només cal mirar el què fan altres municipis i a Premià no s’ha fet absolutament res aquest curs: als pobles d’Osona hi ha actuacions de mentors coordinades des dels Ajuntaments per lluitar contra l’abandonament escolar, L’Hospitalet acaba de rebre un premi a nivell internacional al costat d’una ciutat Finlandesa per les seves polítiques locals de fer participar les entitats de la ciutat amb les escoles per fer projectes conjunts, també potenciat des de l’Ajuntament, s’acaba d’anunciar des del tan popular programa EscolaNova21 que es busca la col·laboració del món local per donar suport a la renovació pedagògica de les escoles, i podríem dir moltes iniciatives més dutes a terme des dels ajuntaments del nostre país. Què estem fent a Premià mentre allò passa? Res. I si l’única solució de Convergència i Unió és que assumim nosaltres les regidories que ells no saben portar que ho diguin en campanya així la gent ja no els vota i acabem abans. 

A tot això agraïm a la Coali i ERC la coherència i la valentia de sumar-se a la petició i esperem continuar treballant junts -bastint alternatives d’esquerres- perquè veiem que continuarem tenint una gestió ineficient per a la qual haurem d’estar preparats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.