Carta de comiat d’en Joan Ribet Casademunt, regidor i portaveu de Crida Premianenca

Benvolgudes premianenques i benvolguts premianencs,
Escric aquesta carta per anunciar-vos que renuncio al meu càrrec de regidor de l’Ajuntament de Premià de Mar i que el proper Ple d’aquest mes d’octubre serà el meu darrer Ple.  El passat 18 de setembre vaig fer 31 anys i ja en farà gairebé 10 que dedico bona part del meu temps a aquest projecte comú anomenat Crida Premianenca i sobretot a Premià de Mar, pensant sempre amb els seus ciutadans, vinguin d’on vinguin i votin el que votin.
Des dels inicis del projecte el 2007, on amb prou feines érem cinc persones, fins a dia d’avui en què comptem amb el suport explícit de 1881 premianencs i premianenques i ens hem convertit en segona força a l’Ajuntament
amb quatre regidors que treballem intensament des de l’oposició, hi ha hagut temps suficient per haver aportat tot el que bonament he pogut com a premianenc dins de la institució.
No us enganyaré, des de la nostra entrada a l’Ajuntament la meva forma d’entendre la política local i la seva administració ha topat amb la percepció d’entendre-la dels membres del govern i en especial de l’alcalde, en Miquel Buch, més preocupat per la seva promoció en la seva carrera professional que no pas per aconseguir un Ajuntament divers però cohesionat.
Des del meu punt de vista, la pluralitat política, i les diferents maneres de fer les coses haurien de ser una riquesa d’un Ple d’un municipi on la diversitat és un dels seus grans potencials.
El resultat de les eleccions del passat 2015 reflecteix aquesta pluralitat. Els premianencs i premianenques van decidir canviar el panorama polític i es marcava una clara i nova tendència: els partits d’esquerres vam millorar notablement els resultats.
Malgrat no poder bastir un govern d’esquerres perquè l’aritmètica no ho permetia, i malgrat la configuració d’una nova sociovergència, la realitat del Ple havia canviat i la gestió de l’escenari de pluralitat hauria d’haver estat entès com una oportunitat.
És evident que davant d’un Ajuntament amb tanta diversitat de veus, un govern amb minoria ha de comptar amb la col·laboració d’altres partits de l’oposició, i en una situació de normalitat democràtica, el segon partit de Premià, que és Crida Premianenca-CUP, amb quatre regidors, hauria de tenir un paper rellevant en el disseny de les polítiques locals. I això no ha anat així.
Però malgrat això, malgrat tots els impediments que ens hem trobat, malgrat les males pràctiques i els atacs personals, però sobretot malgrat la manca de voluntat d’entendre el resultat de les eleccions i la manca de diàleg per part del govern, nosaltres pensem seguir treballant de valent per Premià. Res no ens farà defallir i res no ens fa més il·lusió que continuar avançant per un Premià més obert, més modern, més sostenible i més habitable.
Marxo després d’uns anys de molta intensitat, d’haver compartit molts moments i molts sentiments. I sento satisfacció de pensar que he estat una veu critica però a la vegada constructiva dins l’Ajuntament de Premià de Mar, que d’una manera o altra ha alterat el ritme vital del poble i la seva activitat institucional. Estic content d’haver parlat clar quan s’ha tractat de defensar l’escola pública i denunciar el tancament de la Mar Nova, quan s’ha tractat de defensar un litoral
digne i evitar l’acció de la draga, o quan s’ha tractat de defensar el creixement 0 i salvar Can Sanpere. Estic content d’haver estat explicant dia rere dia les deficiències d’uns governs sociovergents formats per regidors i regidores incapaços de transformar el poble i donar-li la vitalitat que necessita.
Però sobretot estic content perquè hem format un equip de persones atentes a la veu del carrer, amb ganes de fer el poble amb la seva gent i de compartir els molts espais i moments positius que té aquesta ciutat. Una ciutat on el teixit social i associatiu ha estat el protagonista de la seva transformació.
Premià té un gran futur per endavant, i per afrontar-lo necessita uns regidors i regidores capaços de plantejar alternatives als nous reptes de Premià. I és que ens farà falta molta creativitat, molt entusiasme i molta professionalitat per revertir les actuals polítiques educatives, socials, urbanístiques i culturals del nostre poble i plantejar alternatives de cara a les eleccions del ja no tant llunyà 2019, on estic convençut que amb una mica més d’esforç, amb paciència i amb molta mà esquerra, podem guanyar les eleccions.
Estic convençut que el meu relleu serà un nou impuls per la candidatura de cara a assolir aquests objectius. I a més, ho faig tranquil, sabent que qualsevol persona que forma part de la candidatura de Crida Premianenca pot assumir les meves funcions. Són gent molt ben preparada i sobretot molt motivada per esdevenir regidors o regidores de l’Ajuntament.
L’administració pública local ha estat sempre de gran interès per a mi, i actualment noto que és al meu lloc de treball on hi puc realitzar polítiques transformadores. M’agrada, a més, poder treballar amb persones amb capacitat per crear alternatives al model actual. Persones humils, motivades i amb visió de futur.
Per això ara és prioritari per mi centrar els meus esforços en l’àmbit professional i baixar el ritme de la militància a Crida. Això no treu que en elfutur pugui participar en projectes polítics i socials a Premià i abocar-hi tot el meu coneixement i tota la il·lusió.
M’agradaria anar concloent la carta agraint la confiança que l’assemblea de Crida ha dipositat en mi per encapçalar la llista en les eleccions del 2011 i el 2015. Ha estat per a mi un honor formar part d’un equip de persones amb una sensibilitat social elevadíssima i amb una estima pel Poble i la comunitat encara major.
També vull agrair la tasca de tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Premià de Mar. En especial destaco la professionalitat de les treballadores de secretaria, amb qui he pogut compartir més moments i de qui en destaco la seva professionalitat i proximitat.
I no vull acabar aquesta carta de comiat sense demanar disculpes a totes aquelles persones que en algun moment s’hagin sentit ofeses pel contingut o les maneres de les nostres polítiques. De tot se n’aprèn.
Visca Premià i els Països Catalans lliures!
Abraçades i petons,
Joan Ribet Casademunt
6 d’octubre del 2016

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.