Crida amb la campanya per la pobresa zero i la Justícia Social

El 17 d’octubre va ser el el Dia Internacional a favor de l’Erradicació de la Pobresa. Amb aquest motiu ja fa anys que es realitza per aquestes dates la Campanya Pobresa Zero-Justícia Global  moguda per diverses institucions i agents de la societat civil. La seva intenció és reivindicar la lluita contra la pobresa en totes les seves formes, la reducció de les desigualtats socials i la construcció d’un món més equitatiu i just. El lema d’aquest any és “12 Fronts, 12 mesos després. Es redueixen les desigualtats?”, ja que l’any passat es van acordar unes mesures recollides al document “12 Fronts de Lluita contra lesDesigualtats!”
A casa nostra es fa evident que cal continuar treballant per erradicar la pobresa i les desigualtats, ja que malauradament les vulneracions de drets i l’exclusió social són realitats existents a Catalunya. Aquesta situació posa de manifest la necessitat d’un canvi de model econòmic, social i polític dirigit cap a la justícia global, la qual té per objectiu la transformació de les relacions de poder que generen desigualtats, mitjançant, entre d’altres, la redistribució dels béns i l’educació per una ciutadania global. Veiem amb preocupació com els postulats neoliberals continuen desballestant l’Estat del Benestar, cada cop més limitat i amb menys capacitat per reduir les creixents desigualtats, el que suposa renunciar progressivament a la responsabilitat pública de garantir els drets de les persones. Es trenca així, de manera inadmissible, el pacte social existent, amb tot el que això suposa.
Des del món local tenim la responsabilitat d’engegar polítiques que vagin en aquesta línia i siguin predistributives i redistributives per fer possible la reducció de la pobresa. Per això des de Crida Premianenca durant aquest mes ens apuntem a la campanya i us oferirem les mesures que hem proposat i treballat des del ple i carrer aquests darrers mesos que busquen reduir les desigualtats i treballar per un món mes just. Algunes de les quals hem aconseguit que siguin aprovades pel ple i tirades endavant i d’altres que, per manca de suport d’altres forces, encara formen part del nostre reclam.
A banda d’aquestes mesures, al ple del novembre afegim dues reivindicacions més que portem a aprovació. Per una banda, la creació d’un reglament per la mobilització de l’habitatge desocupat per buscar la sortida a lloguer dels pisos buits del municipi. En l’actual context d’emergència habitacional i pujada de preus no ens podem permetre tenir pisos buits quan l’habitatge és un dret no satisfet per molts premianencs i premianenques. Per altra banda, enriquirem i continuarem fent aportacions a les ordenances fiscals perquè vagin en la línia d’una fiscalitat més justa i que pagui més qui més té i esdevinguin una eina de major redistribució de la riquesa.
 
#CridaPerLaJustíciaSocial
#PobresaZero
17 d’octubre. Dia Internacional Per l’Erradicació de la Pobresa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.