Can Sanpere està en perill: exigim el compliment dels compromisos adquirits

La notícia de l’ordre judicial que amenaça amb el desallotjament de Can Sanpere és el darrer capítol d’un contenciós que ve de lluny i que posa en evidència el xoc entre legalitats i legitimitats en l’àmbit urbanístic i territorial. L’aposta per salvar Can Sanpere -aquell 100 % públic que ha de permetre una zona verda i d’equipaments comunitaris, la preservació del patrimoni històric industrial i la permanència de l’experiència autogestionada ja existent- forma part d’un llarg camí de resistències i lluites en favor d’una ciutat equilibrada, equitativa, social i culturalment activa.

Can Sanpere ja és tot un símbol de la dignitat premianenca davant de les agressions urbanístiques i de l’especulació permanent que viu la nostra vila. L’ampli consens polític entorn de la necessitat de salvaguardar aquest espai obeeix a molts anys de mobilització popular i d’experiències de participació des de baix (plataformes, centre social autogestionat).
Cal ressenyar, també, el compromís del govern municipal en relació als resultats de la consulta que es va realitzar sobre l’expropiació del solar, amb un resultat del tot majoritari a favor d’aquesta. Amb aquestes consideracions, Crida Premianenca vol fer pública la nostra preocupació sobre la situació actual i emplacem una vegada més al govern municipal sociovergent a que intervingui en aquest afer.
El temps corre i les conseqüències d’un desallotjament imminent (amb data límit 13 de gener de 2017) seran catastròfiques en tota regla. La hipòtesi d’un enderrocament s’obre pas més enllà del propi desallotjament i amb aquests dos elements relacionats, el futur de Can Sanpere serà el que determini l’empresa de Núñez i Navarro, el mercat immobiliari, el capital especulador i els automatismes d’un model de destrucció urbanística que Premià de Mar coneix prou bé. Can Sanpere és un espai d’esperança, de participació, de gran potencialitat social, de reserva de zona verda i de dignitat al servei de les classes populars del poble de Premià de Mar.
Crida Premianenca exigeix el compliment del compromís d’expropiació per part de l’Ajuntament, avalat per uns resultats favorables en consulta ciutadana.
Ja no és temps de tirar pilotes fora, Can Sanpere és del poble i l’Ajuntament ha de garantir aquest procés abans que sigui tard. Des de Crida, doncs, tot el nostre suport a les mobilitzacions i iniciatives que, ben segur, ja s’estan activant i que s’aniran multiplicant. La lluita en el carrer és, de sempre, determinant en els canvis i les transformacions que han existit i que vindran.

 

Amb Can Sanpere no s’hi juga. Can Sanpere és del poble!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.