Crida Premianenca proposa transformar Can Salomó en un equipament de referència per a la joventut de Premià de Mar


La Crida considera que el resultat del pressupost participatiu, que implica la restauració de la masia de Can Salomó, suposa una oportunitat per disposar d’un nou equipament polivalent que centralitzi serveis, entitats i activitats adreçades a adolescents i joves, com són el Centre Obert, l’A.E. Amon-Ra, Joves en Acció o Premià Jove. D’aquesta manera el nou equipament es podria planificar amb coherència, seria possible optimitzar recursos i es generarien sinergies dins d’un àmbit històricament mancat de recursos i infraestructures. Alhora la proposta permetria satisfer altres demandes expressades al pressupost participatiu, com la creació d’un espai polivalent a l’actual edifici annex a la masia, d’ús comunitari, la programació estable d’activitats culturals i l’ús veïnal i d’entitats d’altres sales en tot l’horari que no s’emprés com a Casal Jove.
En aquest sentit la formació municipalista té en compte que l’actual Pla General d’Urbanisme ja contempla la necessitat de crear un casal jove (que el pla preveu compatible amb la funció d’hotel d’entitats), un equipament destinat al centre obert i tres nous centres cívics, en diverses localitzacions del municipi; que avui en dia a Premià no es compta amb cap equipament de referència dins l’àrea de joventut a diferència de la pràctica totalitat dels municipis catalans de població similar; i que el Pla Local de Joventut 2012-2016 de Premià de Mar diagnostica que la falta d’espais on organitzar-se, trobar-hi activitats, informació i un punt de relació directa amb l’Ajuntament és una necessitat ja detectada anteriorment per diversos agents (els mateixos joves i «tots els departaments» de l’ajuntament), i una necessitat «molt general i que afecta tots els tipus de joves».

Per tots aquests motius, i en compliment d’allò establert al Pla Nacional de la Joventut de Catalunya 2010-2020, la Crida també proposarà al ple de novembre que el futur Pla Local de Joventut, que ha de donar continuïtat al pla que finalitza enguany, es dugui a terme concebent Can Salomó com a equipament de referència i que s’hi incorporin part de les propostes d’intervenció i polítiques públiques recollides al Pla d’Actuació Territorial de Polítiques de Joventut 2016 de Catalunya, que dins d’aquest equipament es contemplin les funcions de Casal Jove, espai per a entitats i la creació d’un espai polivalent que permeti l’ús comunitari i veïnal, que es realitzi una diagnosi de les entitats, serveis i programes existents dins l’àmbit de joventut que poden tenir cabuda en aquest nou equipament i, finalment, que el disseny concret s’iniciï amb unes portes obertes a Can Salomó en les quals participin tots els agents involucrats en l’àrea de joventut.
Podeu consultar el text íntegre de la moció al següent enllaç:
https://www.scribd.com/document/330573097/Mocio-Can-Salomo-espai-jove

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.