Crida Premianenca vol blindar la Festa Major de Pirates i Premianencs amb tres iniciatives

La Festa Major de Premià de Mar i el seu eix temàtic de Pirates i Premianencs ha esdevingut una cita importantíssima pels premianencs i premianenques i per tota la comarca, ja que
serveix per mostrar-nos als altres, per convocar públic de poblacions de l’entorn o de més lluny, i és un factor de prestigi i de promoció per a Premià. Alhora la festa major ha de servir com a presa de consciència com a comunitat davant la cultura de masses i la pèrdua lligams socials.

Des de la Crida volem protegir aquesta festa local per excel·lència que fa un any va arribar a la seva vintena edició, hem treballat tres mesures que hem traslladat a la resta de grups municipals:
En primer lloc, incloure la Festa Major de Pirates i Premianencs en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, del qual formen part prop d’una setantena de les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del nostre país. Per fer-ho caldrà realitzar una exhaustiva recollida d’informació històrica necessària per iniciar els tràmits de petició al Departament de Cultura de la Generalitat.
En segon lloc, crear un centre i arxiu de documentació, que posi a l’abast dels ciutadans tota la informació sobre la festa i que salvaguardi la producció documental, en totes les seves manifestacions i en tots els seus suports. L’objectiu és fer divulgació del patrimoni documental i el testimoni de la memòria col·lectiva i organitzativa de la Festa.
Per últim, crear un protocol de la Festa Major de Pirates i Premianencs que tingui com a principal objectiu ser una eina útil, una guia per a totes les persones i entitats que s’hi senten implicades i també per a les que tinguin interès a saber quins són i com tenen lloc els actes tradicionals de la festa, que reculli les normes que tenen per objectiu regular el bon funcionament de la Festa Major, detallant, per exemple, seqüències cronològiques, grups de participació, itineraris, o llocs i horaris exactes on es duen activitats a terme, com tenen totes les grans festes tradicionals.
Es tracta d’un conjunt de mesures que volem donar a la festa de Pirates i Premianencs el reconeixement i la categoria que es mereix, equiparant-la a altres celebracions destacades de la cultura popular catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.